Personenalarmering
Altijd hulp bij de hand
U wilt graag zelfstandig blijven wonen, maar wat als u plotseling iets overkomt, terwijl u alleen thuis bent? Dan heeft Zorggroep Tellus daar een goede oplossing voor: personenalarmering. In geval van nood heeft u met één druk op de knop hulp binnen handbereik. U kunt 24 uur per dag het alarm gebruiken, ook bij acute situaties ‘s nachts en / of in het weekend. Dat geeft een veilig gevoel!
Personenalarmering: een veilig gevoel
Wat is personenalarmering?
Personenalarmering is een systeem waarmee u in geval van nood met één druk op de knop hulp kunt inschakelen van Zorggroep Tellus. Als u iets overkomt waarvoor u hulp nodig heeft, drukt u op de knop van het zendertje dat u altijd bij u draagt. Binnen enkele seconden heeft u na de alarmoproep contact met een deskundige medewerker van Zorggroep Tellus. Deze medewerker zal u vragen wat er is gebeurd en zorgt vervolgens dat er snel iemand komt om u te helpen. De zusterpost is dag en nacht bemand door een verzorgende, ook in het weekend.

Hoe werkt personenalarmering?
Na uw aanvraag worden enkele persoonlijke en medische gegevens van u gevraagd, die van belang zijn voor een juiste afhandeling van een eventuele alarmoproep. De plaatsing van het systeem zal gebeuren op een afgesproken tijd bij u thuis.

Voor wie is personenalarmering?
Personenalarmering is bedoeld voor mensen uit Den Helder en omstreken, die graag zelfstandig blijven wonen, maar wel risico hebben op ongelukken, bijvoorbeeld valgevaar of onwel worden. Personenalarmering dient alleen gebruikt te worden bij spoedgevallen, zoals de voorbeelden die eerder genoemd zijn.

Hulp na een alarmoproep
Na een alarmoproep zal er zo snel mogelijk hulp naar uw huis komen. Tijdens de alarmoproep zullen wij bekend maken wie er naar u toekomt. Er zal een professionele hulpverlener van Zorggroep Tellus langskomen. De hulpverleners zijn dag en nacht bereikbaar, zeven dagen per week. Zij gebruiken een sleutel van uw woning, zodat u altijd geholpen kunt worden.

Kosten
De kosten voor een abonnement op het personenalarmeringssysteem is € 17,50 per maand. In de eerste maand zal er ook een eenmalige borg van € 50,- in rekening worden gebracht voor de gehuurde apparatuur. Als u een medische indicatie heeft, worden de kosten voor personen- alarmering soms vergoed door uw zorgverzekeraar. Dit kunt u navragen bij uw zorgverzekeraar. Heeft u geen medische indicatie, dan dient u de kosten zelf te betalen.
Contact
Voor informatie en vragen kunt u altijd bellen, mailen of langskomen op één van onze locaties.
Het algemene e-mailadres van Zorggroep Tellus is info@zorggroeptellus.nl
Locatie De Lichtboei
IJsselmeerstraat 2
1784 MA Den Helder
T (0223) 63 85 00
F (0223) 63 37 14
Locatie De Groene Vecht
Vechtstraat 250
1784 TG Den Helder
T (0223) 68 59 20
F (0223) 68 59 59
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlZorggroep Tellus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
De informatie op deze website is uitsluitend bedoeld als algemene informatie.
Er kunnen geen rechten aan deze gegevens worden ontleend.