23 februari 2022

1e vaccinatie voor kwetsbare ouderen in kleinschalige woonvormen in Kop van Noord-Holland

Nieuws

Huisartsen in de Kop van Noord-Holland starten vanaf dinsdag 23 februari met het vaccineren van mensen die in een zorginstelling wonen.

Onder deze groepen vallen ouderen en mensen met een beperking wonend in kleinschalige woonvormen én een beroep doen op de huisarts voor medische zorg. Dat zijn in de Noordkop in totaal ca 1.042 mensen. De eerste vaccinaties worden gegeven bij Zorggroep Tellus in Den Helder.

De uitvoering van deze vaccinatiecampagne is in handen van Huisartsenorganisatie Kop van Noord-Holland (HKN). De vaccinatie wordt uitgevoerd door 3 mobiele teams met het BioNTech/Pfizer-vaccin. Een mobiel vaccinatieteam komt naar de bewoners van de zorginstellingen toe. Ter plaatse werkt het vaccinatieteam nauw samen met het personeel van de locatie, die ook mee kunnen helpen met prikken. In een vaccinatieteam zit een huisarts, een verzorgende/verplegende (voor het zetten van het vaccin), een coördinator en een chauffeur. Zij zijn opgeleid door een apotheker om het vaccinatieproces uit te voeren met BioNTech/Pfizer.

De vaccinatiecampagne is zorgvuldig voorbereid in nauwe samenwerking met de huisartsen en de zorginstellingen in de ouderenzorg, gehandicaptenzorg en GGZ-zorg in de regio. Het gaat in totaal om ca 60 locaties: een flinke logistieke operatie die met veel inzet en goede samenwerking tot stand is gekomen.
De vaccinatie neemt naar verwachting 2 a 3 weken in beslag voor de 1e prikronde. Over 5 weken is de 2e prikronde gepland.

Vanwege schaarste van het vaccin kunnen niet alle regio’s in Nederland gelijk van start. RIVM stelt de verdeling van de vaccins landelijk vast.

Wilt u voortaan de VerTellus ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en kom alles over Tellus te weten. 

Gerelateerde items

Nieuws

VerTellus Editie 29 voorjaar 2024

27 mei 2024
Ons vernieuwde magazine staat vol met artikelen over de ontwikkelingen waar wij mee bezig zijn. Lees meer over onze nieuwbouwlocaties, duurzaamheid, een...
Nieuws

Zorggroep Tellus ontvangt replica Van Gogh schilderij

25 mei 2023
Aan Jenny van der Wal, vrijwilliger van Zorggroep Tellus, werd woensdag 24 mei 2023 tijdens een feestelijke bijeenkomst met de bewoners een...
Nieuws

Ouderen koken 1.500 liter soep voor aardbevingsslachtoffers

22 februari 2023
Cliënten, vrijwilligers en koks van de Helderse Zorggroep Tellus gaan maar liefst 1.500 liter erwtensoep koken om de slachtoffers van de aardbeving...

Wilt u voortaan de VerTellus ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en kom alles over Tellus te weten.