Volledig / modulair
pakket thuis

Volledige zorg en toch thuis wonen? Tellus biedt het Volledig Pakket Thuis.

Volledig Pakket Thuis (VPT) en Modulair Pakket Thuis (MPT)

Komt u in aanmerking voor een indicatie voor langdurig verblijf in een verzorgingshuis, maar u wilt thuis blijven wonen, dan kunt u een beroep doen op de regeling Volledig Pakket Thuis (VPT). Alle zorg, die u normaal in een verzorgingshuis zou krijgen, krijgt u dan thuis! Hebt u niet alle zorg thuis nodig? Met het Modulair Pakket Thuis (MPT) kiest u zelf welke zorg u afneemt.

ZZP indicatie

In het VPT pakket zitten de kosten voor zorg en ondersteuning, en een deel hulp bij huishouding. De huur of hypotheek en de andere woonlasten betaalt u zelf. Misschien moet uw woning aangepast worden om thuis te kunnen blijven wonen. In dat geval kunt u een beroep doen op de Wet Maatschappij Ondersteuning (WMO). In het VPT zijn niet alle medische kosten meegenomen. Voor huisartsenzorg, medicijnen, geneesmiddelen en tandheelkundige zorg kunt u een beroep doen op uw zorgverzekering. Voor rolstoelen en andere hulpmiddelen kunt u via de gemeente een beroep doen op de WMO.

VPT woningen op onze locaties

Op de locatie De Groene Vecht hebben we zes appartementen waar Zorggroep Tellus het Volledig Pakket Thuis aanbiedt. Zo kunnen wij u helpen en ondersteunen, zodat u zo lang mogelijk in uw eigen veilige en vertrouwde woning kunt blijven. Met het VPT halen we het maximale uit uw zelfstandigheid, ondersteund door de juiste zorg. Ook op locatie De Lichtboei biedt Tellus het VPT pakket aan, met dezelfde voordelen, alleen zijn hier niet zoals bij De Groene Vecht speciale appartementen voor aangewezen.

Video afspelen

Tellus ontvangt PREZO certificering voor de thuiszorg
In augustus 2022 heeft Tellus het PREZO gouden keurmerk voor de thuiszorg behaald. Wij zijn blij met het resultaat en trots op onze medewerkers, die elke dag voor onze thuiszorgcliënten het verschil maken.

Veelgestelde vragen

  • U woont zelfstandig.
  • U heeft toegang tot alle voordelen van Zorggroep Tellus met de juiste zorg op maat via het Zorg Zwaarte Pakket (ZZP), huishoudelijke ondersteuning, koffie, thee en maaltijden.
  • U bent welkom bij alle activiteiten die ook voor alle inwonenden van de beide locaties zijn.
  • U kunt ook gebruikmaken van het waskosten-arrangement van Zorggroep Tellus.
Is deze zorgvorm duur, vraagt u zich misschien af? Dat hangt van uw persoonlijke situatie af. De instellings-budgetten zijn op dit moment afhankelijk van de hoeveelheid zorg die cliënten nodig hebben. Dit systeem heet het Zorg Zwaarte Pakket (ZZP). Voor 2009 ontvingen zorginstellingen een geldbedrag op basis van beschikbare plaatsen. Tegenwoordig bepaalt de ‘zorgzwaarte’ van de cliënten het budget. Voor cliënten die weinig zorg nodig hebben, ontvangen zorginstellingen minder geld dan voor cliënten met een grote zorgvraag. Bij zorgzwaarte-bekostiging hoort een Zorg Zwaarte Pakket of zorgarrangement. Hierin staat beschreven welke zorg een cliënt nodig heeft en ook recht op heeft. Wij van Zorggroep Tellus gaan met u en of uw familie in overleg over hoe de invulling van de zorg en ondersteuning eruit gaat zien. De invulling van de zorg noemen wij een zorgarrangement. Er wordt gekeken wat u of uw familielid nog zelf kan, met welke zorg Tellus u gaat ondersteunen en welke rol de familie of naasten eventueel kunnen betekenen. Er zijn tegen een meerprijs altijd daarnaast nog extra zorg en diensten mogelijk! In een persoonlijk zorgleefplan bepalen we samen met en uw familie het uiteindelijke zorgarrangement, afgestemd op uw behoeften en wensen. Meer actuele informatie over het ZZP vindt u op de website van de Rijksoverheid. Als u voor het VPT een ZZP indicatie heeft ontvangen, dan betaalt u slechts een inkomensafhankelijke bijdrage. Deze bijdrage wordt vastgesteld door het Centraal Administratie Kantoor (CAK). Via de website van het CAK kunt u deze bijdrage berekenen.

Wilt u een ZZP indicatie aanvragen? Neem contact op met het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) op het telefoonnummer (0900) 24 92 492 of download de formulieren via de website van het CIZ. Een adviseur van het CIZ komt u thuis bezoeken om de indicatie op te nemen. Onze opnamecoördinator is via de klantenservice van Tellus altijd bereikbaar voor meer informatie of om u bij de aanvraag te helpen.

Contact

Wanneer u een ZZP indicatie wilt aanvragen kunt u het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) bereiken op het telefoonnummer (0900) 24 92 492 of de formulieren downloaden via de website van het CIZ. Een adviseur van het CIZ komt u thuis bezoeken om de indicatie op te nemen.

 

Natuurlijk geeft onze klantenservice u graag meer informatie en helpt u met de aanvraag.

Samen zorgen
we dat u
stadsbewoner blijft.

Ouder worden komt met gebreken. Een bekend gezegde en helaas vaak waar. Samen zorgen we ervoor dat u de ondersteuning en zorg krijgt die ervoor zorgen dat u zolang mogelijk uw eigen leven kan blijven leiden. Zoals u dat gewend en vertrouwd bent. Met zorg aan huis of bij ons thuis, aangepast op wat voor u nodig is en met aandacht aan u gegeven door een klein team van zorgprofessionals. Vaste gezichten en zorg op maat. Dat is Tellus. 

Wilt u voortaan de VerTellus ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en kom alles over Tellus te weten.