Eerstelijns verblijf

Een eerstelijnsverblijf (ELV) is een kortdurend verblijf voor cliënten die om een medische reden tijdelijk niet in hun eigen huis kunnen wonen.

Spoed- en herstelzorg

Zorggroep Tellus verzorgt eerstelijns verblijf (ELV), het vroegere KDO (kortdurende opname) op locatie De Lichtboei.

De cliënt verblijft maximaal 12 weken bij ons om de zorg en ondersteuning te krijgen die nodig is. Hierna wordt er samen verder gezocht naar passende oplossingen, bijvoorbeeld thuiszorg.

Met de website herstelbedden.nu is er in samenwerking met andere zorgorganisaties een eerste stap gemaakt naar één gezamenlijke spoed- en herstelzorg.
Met elkaar hebben we het doel deze zorg doorlopend te blijven verbeteren en te versnellen. Zorggroep Tellus trekt hierin samen op met zorgorganisaties als Wilgaerden, Westfriesgasthuis, Zorgkoepel West-Friesland en Westfriese Huisartsenorganisaties uit West-Friesland, en uit de Kop van Noord-Holland met HKN Huisartsen, Vrijwaard, Omring, Woonzorggroep Samen, HONK en Noordwest Ziekenhuisgroep.

Veelgestelde vragen

Op de website herstelbedden.nu kunnen verwijzers direct zien bij welke zorglocaties in West-Friesland en de Kop van Noord-Holland er bedden beschikbaar zijn en voor welk zorgtype. Zo kunnen patiënten nog sneller passend geplaatst worden. Natuurlijk is de voorkeur van de cliënt belangrijk en leidend. Wanneer de gewenste locatie geen beschikbaar bed heeft, wordt er verder gekeken naar een locatie in een cirkel rondom de gewenste locatie, en ook dan wordt de voorkeur van de cliënt meegenomen.

Als u als huisarts een cliënt wil aanmelden voor ELV (eerstelijns verblijf), neem dan contact op met het triageteam van Omring via 088 20 68 920 of door te mailen naar: tzt.triage@omring.nl.

Eerstelijnsverblijf wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Omdat Zorggroep Tellus is aangesloten bij het Zilveren Kruis wordt ELV 100% vergoed.

Nog niet de informatie gevonden die u zocht? 
Neem gerust contact op met de medewerkers van onze klantenservice. Wij helpen u graag verder!

Samen zorgen
we dat u
stadsbewoner blijft.

Ouder worden komt met gebreken. Een bekend gezegde en helaas vaak waar. Samen zorgen we ervoor dat u de ondersteuning en zorg krijgt die ervoor zorgen dat u zolang mogelijk uw eigen leven kan blijven leiden. Zoals u dat gewend en vertrouwd bent. Met zorg aan huis of bij ons thuis, aangepast op wat voor u nodig is en met aandacht aan u gegeven door een klein team van zorgprofessionals. Vaste gezichten en zorg op maat. Dat is Tellus. 

Wilt u voortaan de VerTellus ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en kom alles over Tellus te weten.