Wij zijn Tellus.

De enige écht Helderse zorgaanbieder.

Tellus.
Thuis in
Den Helder.

Wij kennen onze ouderen als geen ander en verlenen de zorg die daarbij past. Op maat natuurlijk. Met oog voor zelfredzaamheid en altijd gericht op het thuisgevoel. Of u nu zelfstandig woont met een beetje ondersteuning of op één van onze locaties. Uw thuis is onze zorg.

Video afspelen

Onze visie: 'Leef je eigen leven!'

Wij maken onze eigen toekomst
Voor en met ‘onze’ ouderen. Want zij staan bij Tellus centraal. Tellus probeert altijd de beste zorg- en dienstverlening te bieden aan ouderen in Den Helder. ‌Zodat ‘Leef je eigen leven!’ niet alleen geroepen maar ook erváren wordt.

In de missie en visie van Zorggroep Tellus staat de cliënt voorop. Wij benaderen elke cliënt vanuit een integraal aanbod van zorg en welzijn en we zoeken daarnaast ook buiten de zorgketen naar de samenwerking met betrokken organisaties en belangenverenigingen.

Zorggroep Tellus is gevestigd en verankerd in Den Helder. Toch kunt u ook bij ons terecht voor al uw zorg- en welzijnsvragen als u buiten de gemeente Den Helder woont.

Navigeren op volle zee Meerjarenbeleidsplan 2022-2025

Welzijn en welbevinden is in ons hele leven van groot belang, maar misschien nog wel het meest in de laatste fase van ons leven. De medewerkers en vrijwilligers van Zorggroep Tellus leveren hier een belangrijke bijdrage aan. Iedere dag maken zij zich sterk om kwalitatief goede zorg aan onze cliënten te kunnen bieden. Want ouderenzorg is mensenwerk; dat is nu zo en dat blijft ook zo in de toekomst.

In dit meerjarenbeleidsplan voor de periode 2022-2025 zetten we een nieuwe koers uit. Hierbij kijken we naar de dingen die we in verleden deden (tijdens de periode van het huidige meerjarenbeleidsplan 2018-2021), de ontwikkelingen in de ouderenzorg, de ontwikkelingen in Den Helder en het huidige aanbod van zorgorganisaties in Den Helder.

Bestuur en organisatie

Tellus kent een rijke geschiedenis en ligt verankerd in de wijken van Nieuw Den Helder. Tellus is in 2006 ontstaan uit een fusie tussen twee verzorgingshuizen in Den Helder: Huis ter Duin en De Lichtboei. In ‌2011 heeft Huis ter Duin plaatsgemaakt voor een prachtig nieuw zorgcentrum: De Groene Vecht.

Samenwerkingspartners

Om de kwaliteit in onze zorg- en dienstverlening te kunnen bieden dan wel te verhogen, werken we samen met verschillende samenwerkingspartners, zoals:

  • Gemeenten
  • Maatschappelijke organisaties zoals Helderse Uitdaging en Financieel Fit
  • Welzijn- en zorginstellingen, huisartsen en specialisten
  • Woningcorporatie
  • Onderwijsinstellingen
  • Lokale leveranciers en bedrijven

PREZO keurmerk

In augustus jl. heeft Tellus het PREZO gouden keurmerk voor de thuiszorg behaald. Wij zijn blij met het resultaat en trots op onze medewerkers, die elke dag voor onze thuiszorgcliënten het verschil maken.

Meer weten over de certificering van de thuiszorg van Tellus? 

Zorgkaart icoon

Wij worden gewaardeerd via ZorgkaartNederland:

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlZorggroep Tellus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
Bekijk alle waarderingen of plaats ook een waardering:

Ruimte om te groeien

Wat goed is, is goed. Wat beter kan, pakken we met elkaar aan! Uw beleving en vragen zijn voor ons dus belangrijk. Laat ons weten hoe wij ons verder kunnen blijven ontwikkelen.

Gezond en lekker eten.
Elke dag weer.
Tafeltje Dekje brengt u een fijne
en voedzame maaltijd aan huis.

Gezond en lekker eten.
Elke dag weer.
Tafeltje Dekje brengt u een fijne
en voedzame maaltijd aan huis.

Werken op een plek
waar je je thuis voelt.

Werken op een plek
waar je je thuis voelt.

Het verschil maken voor de ouderen?
Zet jouw talent in en word vrijwilliger!

Het verschil maken voor de ouderen?
Zet jouw talent in en word vrijwilliger!

Een gezellige ontmoetingsplek.
Maak kennis met onze bewoners.

Een gezellige ontmoetingsplek.
Maak kennis met onze bewoners.

Wonen bij tellus?

Wonen bij tellus?

Wilt u voortaan de VerTellus ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en kom alles over Tellus te weten.