Word vrijwilliger
bij Zorggroep Tellus!

Bij Tellus kennen wij onze ouderen als geen ander en verlenen we de zorg die bij ze past. Helders en op maat dus, zodat zij zich thuis voelen. Of dat nu in hun eigen huis is óf op een van onze locaties. ‘Leef je eigen leven’, is de doelstelling van onze organisatie. Wij ondersteunen waar nodig. Dat vraagt om vrijwilligers die het snappen. Die weten dat zorg aandacht is en dat op elke zorgvraag een persoonlijk antwoord bestaat.

Tellus.
Thuis in
Den Helder.

Wij kennen onze ouderen als geen ander en verlenen de zorg die daarbij past. Op maat natuurlijk. Met oog voor zelfredzaamheid en altijd gericht op het thuisgevoel. Of u nu zelfstandig woont met een beetje ondersteuning of op één van onze locaties. Uw thuis is onze zorg.

Video afspelen

‘Het omgaan met mensen, gezellig een praatje maken, vind ik het leukst aan mijn vrijwilligerswerk. De bewoners en medewerkers komen altijd binnen met een lach op hun gezicht. Nou, dan is mijn dag goed!’

Rieneke

– Vrijwilliger in het winkeltje De Lichtboei

Zet jouw talent in voor de ouderen

Vind je het leuk om met ouderen om te gaan, een luisterend oor te zijn of een helpende hand te bieden? Wil jij je handen uit de mouwen steken en tegelijkertijd iets betekenen voor de ouderen in Den Helder? Dan zoeken we jou!

Je kunt op allerlei manieren bij Zorggroep Tellus als vrijwilliger aan de slag. Misschien heb jij een (creatieve) hobby, ben je muzikaal, sportief of heb je groene vingers. Of misschien houd je van autorijden en vind je het leuk om met de cliënten en het busje op pad te gaan.

Je kunt ons op verschillende manieren ondersteunen:

  • Tafeltje Dekje maaltijden rondbrengen in Julianadorp en Den Helder
  • Een maatje zijn voor een bewoner en bijvoorbeeld samen wandelen
  • Helpen bij de bingo en de andere spelletjes
  • Ondersteunen bij onze ontmoetingsgroep in Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers
  • Of laat ons weten hoe jij onze bewoners wilt ondersteunen 

Hoe werkt het?

Wanneer je je aanmeldt als vrijwilliger neemt onze coördinator vrijwilligers contact met jou op. Zij zal een afspraak inplannen om de mogelijkheden door te nemen. Want er is veel mogelijk bij ons! We zijn benieuwd naar jouw ideeën. Wat vind jij leuk om te doen? We vinden het belangrijk dat het vrijwilligerswerk aansluit bij jouw interesses en de tijd die je voor vrijwilligerswerk over hebt. Onze coördinator vrijwilligers geeft jou een rondleiding over de locatie, zodat jij een goede indruk krijgt van de sfeer. Je mag een keertje meedraaien om te kijken of het vrijwilligerswerk bij je past.

Wanneer je bij ons als vrijwilliger aan de slag gaat, zorgen wij ervoor dat je goede begeleiding krijgt en scholing. Daarnaast nodigen we je twee keer per jaar uit voor onze vrijwilligersfeesten en krijg je een kerstpakket. 

Gezond en lekker eten.
Elke dag weer.
Tafeltje Dekje brengt u een fijne
en voedzame maaltijd aan huis.

Gezond en lekker eten.
Elke dag weer.
Tafeltje Dekje brengt u een fijne
en voedzame maaltijd aan huis.

Werken op een plek
waar je je thuis voelt.

Werken op een plek
waar je je thuis voelt.

Het verschil maken voor de ouderen?
Zet jouw talent in en word vrijwilliger!

Het verschil maken voor de ouderen?
Zet jouw talent in en word vrijwilliger!

Een gezellige ontmoetingsplek.
Maak kennis met onze bewoners.

Een gezellige ontmoetingsplek.
Maak kennis met onze bewoners.

Wonen bij tellus?

Wonen bij tellus?

Aanmelden

Je kunt je aanmelden door onderstaand formulier in te vullen. Bellen naar of langskomen op onze locaties De Lichtboei of De Groene Vecht kan natuurlijk ook!

De Groene Vecht
Vechtstraat 250
1784 TG
Den Helder
De Lichtboei
IJsselmeerstraat 2
1784 MA
Den Helder

Wilt u voortaan de VerTellus ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en kom alles over Tellus te weten.