Thuiszorg

Leef uw eigen leven! Het liefst zolang mogelijk in uw eigen huis. Tellus helpt hier graag bij met persoonlijke zorg op maat bij u thuis.

Thuiszorg

De thuiszorg van Zorggroep Tellus geeft u alle ondersteuning die u nodig heeft om zolang mogelijk te genieten van uw eigen huis. Wanneer u bijvoorbeeld hulp bij uw lichamelijke verzorging nodig heeft, zijn wij er voor u. Zorgt er al iemand voor u, een familielid of een partner? Ook dan kunnen wij ondersteunen, zodat u samen meer tijd overhoudt voor het leven en elkaar.

Zorggroep Tellus is gevestigd en verankerd in Den Helder. Woont u buiten deze regio? Ook dan kunt u gewoon bij ons terecht voor al uw vragen rondom zorg. Wij helpen u graag.

De aandacht en zorg die u nodig heeft, in uw eigen huis.

Bij Zorggroep Tellus werken we met een klein team van ervaren verpleegkundigen en verzorgenden. Wij leren u kennen, en u ziet zoveel mogelijk dezelfde mensen. Zo voelt het vertrouwd en is uw thuiszorg zo persoonlijk mogelijk. Met de thuiszorg van Zorggroep Tellus ontvangt u alle ondersteuning die u nodig heeft, in het comfort van uw eigen huis.

Denkt u bijvoorbeeld aan:

  • Verzorging: ondersteuning bij lichamelijke verzorging, zoals douchen, wassen en aan- en uitkleden.
  • Verpleging: medische handelingen, zoals wond-, stoma- en katheterzorg.
  • Ondersteuning bij overleg met uw huisarts en apotheek.
  • Begeleiding bij zelfzorg, zoals het aantrekken van (steun)kousen.
  • Verzorging van uw medicatie.
  • Persoonlijke alarmering.
  • Overbruggingszorg: Het kan voorkomen dat de zorg waarvoor u kiest niet altijd direct beschikbaar is. Als u een WLZ indicatie heeft voor zorg met verblijf, kan Zorggroep Tellus zorgen voor de overbruggingszorg bij u thuis tot het moment dat u wordt opgenomen.
  • Dagbesteding met sociale activiteiten.
Video afspelen

Augustus 2022 heeft Tellus het PREZO gouden keurmerk voor de thuiszorg behaald.

Veelgestelde vragen

De kosten voor thuiszorg hangen af van wat u nodig heeft, welke indicatie u heeft en hoe u de zorg aanvraagt. Soms betaalt u alle kosten zelf. Soms worden alle kosten vergoed. Er kan ook sprake zijn van een inkomensafhankelijke eigen bijdrage. Tellus werkt samen met diverse zorgverzekeraars, zodat de kosten veelal vergoed worden.

Zorgverzekeraars waarmee wij samenwerken zijn: Aevitae (EUCARE), CZ, Nationale Nederlanden, OHRA, Ik kies zelf van a.s.r., De Amersfoortse, a.s.r. zorg, Zilveren Kruis Zorgverzekering N.V., De Friesland Zorgverzekeraar N.V. FBTO, Zorgverzekering N.V. Interpolis, Zorgverzekeringen N.V., Eno Zorgverzekeraar N.V., Salland Zorgverzekeraar N.V., IZA-VNG, N.V. Univé Zorg, VGZ Zorgverzekeraar, NV Zorgverzekeraar UMC (Univé, ZEKUR, ZEKUR natura, VGZ, IZZ, VGZbewust, MVJP, Zorgzaam, IZA, UMC), Menzis Zorgverzekeraar N.V., ONVZ, VvAA zorgverzekering, OVM Zorg en Zekerheid, Zorgverzekeringen, OVM DSW Zorgverzekeraar U.A., Stad Holland Zorgverzekeraar OVM U.A., inTwente Zorgverzekeraar, SZVK.

‌Als u een Wlz (Wet langdurige zorg) indicatie heeft, wordt de zorg betaald door Het Zorgkantoor. U betaalt dan over de geleverde zorg een eigen bijdrage die wordt vastgesteld door het Centraal Administratie Kantoor (CAK).

Het persoonsgebonden budget voor persoonlijke verzorging en verpleging wordt veelal betaald door uw zorgverzekeraar. Als u een herindicatie nodig heeft, kan de wijkverpleegkundige van Zorggroep Tellus vaststellen wat u aan zorg nodig heeft.

Hoeveel thuiszorg u kunt krijgen is afhankelijk van uw situatie. Onze wijkverpleegkundige kan vrijblijvend bij u langskomen om uw situatie te bespreken en schat aan de hand van dat gesprek in hoeveel thuiszorg u kunt ontvangen…..

….Wilt u thuiszorg ontvangen? Neem dan contact op met de thuiszorg van Tellus via 06 22 76 21 56 of mail naar: thuiszorg@zorggroeptellus.nl om uw situatie te bespreken. De wijkverpleegkundige komt bij u thuis om te bespreken welke zorg er precies nodig is en regelt de indicatieaanvraag. Zodra de indicatie is afgegeven ontvangt u de gewenste zorg thuis.

Als u voor het eerst zorg van Zorggroep Tellus krijgt, kunnen wij binnen 24 uur voor u klaar staan. Onze medewerkers zijn vakkundig en werken kleinschalig: zij kennen u en u krijgt in de meeste gevallen een ‘eigen’ vertrouwde zorgverlener.

Voor Zorggroep Tellus is het belangrijk om te weten hoe cliënten de zorg thuis ervaren, daarom hebben wij door een onafhankelijk onderzoeksbureau een cliënttevredenheidsonderzoek (PREM) onder onze thuiszorgcliënten uitgevoerd. PREM is een gestandaardiseerde vragenlijst die de ervaring en beleving van cliënten met de zorg meet. Met de resultaten van dit onderzoek kan Tellus haar dienstverlening, waar nodig, verbeteren. Cliënten van de thuiszorg die zijn ondervraagd, hadden mogelijkheid om op een schaal van 1 tot 10 aan te geven in hoeverre zij het met de stellingen eens waren. De thuiszorg heeft een prachtige score behaald. De uitkomsten vind je via deze link.

Contact

Zorg is persoonlijk, dat weten wij. Daarom gaan we samen op zoek naar wat voor de juiste oplossing is. Meer weten? Neem contact met ons op, wij helpen u graag!

Of bel naar één van onze locaties of kom langs, dat kan ook! Onze medewerkers helpen u graag verder.

Samen zorgen
we dat u
stadsbewoner blijft.

Ouder worden komt met gebreken. Een bekend gezegde en helaas vaak waar. Samen zorgen we ervoor dat u de ondersteuning en zorg krijgt zodat u thuis zolang mogelijk uw eigen leven kan blijven leiden. Zoals u dat gewend en vertrouwd bent. Met zorg aan huis, aangepast op wat voor u nodig is en met aandacht aan u gegeven door een klein team van zorgprofessionals. Vaste gezichten en zorg op maat. Dat is Tellus.

Zorg achter de voordeur. Leest u gezellig mee‌?

‌Aan het begin van elke maand schrijft onze wijkverpleegkundige, Helen van Spijker, een column over het werken in de thuiszorg.

Helen van Spijker

Wijkverpleegkundige
Column
21 augustus 2023

Bijzonder

‘In de thuiszorg kom je bij enorm veel verschillende mensen in huis. Van enorme villa’s tot bescheiden huurwoningen, van studenten tot gepensioneerde...

Helen van Spijker

Wijkverpleegkundige
Column
10 juli 2023

Welzijn

‘Welzijn en zorg lijken 2 verschillende zaken en soms is dat ook zo, maar vaak heeft het toch wel veel raakvlakken. Waar...

Helen van Spijker

Wijkverpleegkundige
Column
15 mei 2023

Hollen of stilstaan

In de zorg is geen dag hetzelfde, omdat we met mensen werken. En die mensen zijn als ieder ander, zoals wijzelf: ons...

Wilt u voortaan de VerTellus ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en kom alles over Tellus te weten.