Wonen met zorg

Leef uw eigen leven! Wij proberen u zo goed mogelijk te ondersteunen, ook als dat thuis niet meer goed lukt. Soms is het fijner als u bij ons op de De Lichtboei of De Groene Vecht komt wonen. Zo kunnen wij u de extra zorg en ondersteuning geven die u nodig heeft zodat u maximaal kunt blijven genieten van uw leven.

Zorg op maat

Als u graag in een appartement op één van onze locaties De Lichtboei of De Groene Vecht wilt wonen, neemt u dan contact op met onze klantenservice. Soms komt u dan eerst op een wachtlijst. Als u in één van de appartementen op onze locaties komt wonen, dan is de klantenservice u graag van dienst.

Video afspelen

'Leef uw eigen leven'

Onze ouderen hebben hun steentje bijgedragen aan de maatschappij. Zij hebben die helpen opbouwen. Ze hebben voor ons gezorgd, dus nu zorgen wij voor hen. Met liefde, respect en aandacht. Voor ons staan zij op de eerste plaats. Wij begrijpen dat ze zoveel mogelijk hun eigen leven willen leiden en we willen ze zo goed mogelijk ondersteunen daarin. Ze omringen met de juiste zorg, zodat zij zo goed mogelijk voor zichzelf kunnen blijven zorgen. Wij ondersteunen in de beperking, zodat er de ruimte blijft zo zelfstandig mogelijk te zijn. Iedere dag opnieuw maken wij ons samen sterk voor kwalitatieve zorg voor kwetsbare ouderen. Waarom? Simpel: omdat wij met elkaar vinden dat zij daar recht op hebben.

Groepsverzorging

Voor cliënten met geheugenproblemen hebben we bij Tellus een groepsverzorging. Op de groepsverzorging geven we gedurende de dag structuur en begeleiding en doen we gerichte activiteiten. 

Extra zorg en ondersteuning

Om onze cliënten de best mogelijke zorg te bieden, werken wij onder andere samen met diverse zorgorganisaties, fysiotherapeuten, tandartsen en een interne geestelijk verzorger.

Veelgestelde vragen

U heeft een indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) hiervoor nodig. Op basis van uw zorgvraag wordt deze afgegeven. De klantenservice helpt u graag met de aanvraag voor de indicatie maar u kunt deze ook zelf aanvragen via de aanvraagformulieren op de website van het CIZ.

Als u bij ons bent opgenomen met de eerdergenoemde indicatie, wordt hiermee alle zorg, voedingsmiddelen en de huishouding, die u nodig heeft, gedekt. Daarnaast ontvangt u een linnenpakket van Zorggroep Tellus dat met uw gemerkte beddengoed gratis voor u wordt gewassen. Uw persoonlijke linnengoed kunt u voor een standaard maandbedrag ook door ons laten wassen.

Uw eigen meubels kunnen gewoon mee! U krijgt alleen wat meer hulp en ondersteuning. In het appartement heeft u ook voldoende ruimte om gezellig familie en vrienden te ontvangen. Doet u ook graag activiteiten met andere cliënten? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Onze medewerkers helpen u graag op alle vlakken, zodat u zoveel mogelijk uw eigen leven kunt leiden!

Zorggroep Tellus beschikt op locatie De Groene Vecht over tweepersoons appartementen. Als u samen bent met uw echtgenoot(te) en samen naar onze locatie wil verhuizen, dan kan onze medewerker klantenservice een partner indicatie aanvragen voor uw echtgenoot(te).Vraag ons gerust om hulp.
Bij ons staat de cliënt centraal. Heeft u een huisdier? Dan mag het natuurlijk meeverhuizen. Tijdens de intake tekent u een overeenkomst voor het opnemen van uw huisdier. In de overeenkomst geeft u aan dat u en/of uw familie voor het dier blijven zorgen en pas als dit niet meer te realiseren is u, een andere woonomgeving zoekt voor uw dier.

Gezond en lekker eten.
Elke dag weer.
Tafeltje Dekje brengt u een fijne
en voedzame maaltijd aan huis.

Gezond en lekker eten.
Elke dag weer.
Tafeltje Dekje brengt u een fijne
en voedzame maaltijd aan huis.

Werken op een plek
waar je je thuis voelt.

Werken op een plek
waar je je thuis voelt.

Het verschil maken voor de ouderen?
Zet jouw talent in en word vrijwilliger!

Het verschil maken voor de ouderen?
Zet jouw talent in en word vrijwilliger!

Een gezellige ontmoetingsplek.
Maak kennis met onze bewoners.

Een gezellige ontmoetingsplek.
Maak kennis met onze bewoners.

Wonen bij tellus?

Wonen bij tellus?

Contact

Meer weten over het wonen op onze locaties? Of wilt u misschien een afspraak inplannen? Neem contact op met de receptie van locatie De Lichtboei. Wij helpen u graag!

Receptie

De Lichtboei

Samen zorgen
we dat u
stadsbewoner blijft.

Ouder worden komt met gebreken. Een bekend gezegde en helaas vaak waar. Samen zorgen we ervoor dat u de ondersteuning en zorg krijgt zodat u thuis zolang mogelijk uw eigen leven kan blijven leiden. Zoals u dat gewend en vertrouwd bent. Met zorg aan huis, aangepast op wat voor u nodig is en met aandacht aan u gegeven door een klein team van zorgprofessionals. Vaste gezichten en zorg op maat. Dat is Tellus.

Wilt u voortaan de VerTellus ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en kom alles over Tellus te weten.