Groepsverzorging

Een gestructureerd dagprogramma onder professionele begeleiding.

Groepsverzorging

Voor cliënten met gevorderde geheugenproblemen hebben we bij Tellus het project groepsverzorging. Op de groepsverzorging geven we gedurende de dag structuur en begeleiding en doen we gerichte activiteiten. Op de locatie De Lichtboei zijn twee huiskamers aanwezig waar deze groepsverzorging plaatsvindt. Op de locatie De Groene Vecht is één huiskamer ingericht voor deze groepsverzorging.

Bij de groepsverzorging volgen bewoners van Zorggroep Tellus een gestructureerd dagprogramma dat bestaat uit begeleiding bij maaltijden en activiteiten. We doen bijvoorbeeld verschillende spellen, blijven lekker in beweging en koken samen. Zo helpen we de cliënt met een zinvolle invulling aan de dag en zo actief mogelijk te blijven. Bij Zorggroep Tellus vindt groepsverzorging zeven dagen per week plaats, van ’s ochtends tot ’s avonds.

Samen dementievriendelijk

Zorggroep Tellus is een dementievriendelijke organisatie en wij geven hier op meerdere manieren invulling aan. Zo beschikt Tellus op beide locaties over een groepsverzorging voor ouderen met dementie en we bieden bij Tellus ook dagbesteding aan, waar ouderen met een lichte vorm van dementie van harte welkom zijn.

Op beide locaties beschikt Tellus over een tovertafel en Qwiek systeem.
De Tovertafel is een speelse zorginnovatie die ouderen in de latere fasen van dementie met elkaar en met hun omgeving verbindt en beweging stimuleert. Het Qwiek systeem creëert een audiovisuele beleving voor cliënten, waardoor ze meegenomen worden in hun persoonlijke belevingswereld. Het Qwiek systeem is daarnaast ook een alternatief voor onrustmedicatie gedurende de dag en nacht.

Tellus organiseert voor mensen met dementie diverse activiteiten.

Er zijn daarnaast twee dagbestedingscoaches en een werkgroep actief, die zich voortdurend bezig houden met het optimaliseren van de leefomgeving, zorgbehoefte en het welzijn van de cliënt met dementie.

Tellus is een dementievriendelijke organisatie en staat aangeschreven bij het netwerk Samen Dementievriendelijk.

Video afspelen

Veelgestelde vragen

Voor groepsverzorging hebben cliënten een aparte indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) nodig. Deze kunt u samen met een klantenservice medewerker aanvragen.

De website Wegwijzerdementie.nl zet de belangrijkste informatie over dementie op een rijtje. Daarnaast biedt de website informatie over het aanbod aan ondersteuning & zorg voor mensen met dementie en hun naasten in Noord-Holland-Noord. Mantelzorgers van mensen met dementie zitten vaak met talloze vragen. Zoals: wat staat me te wachten? Wat moet ik regelen? Maar ook: welke hulp is er mogelijk en waar vind ik die? Wegwijzerdementie.nl geeft niet alleen inhoudelijke informatie, maar laat ook zien welke zorg- en welzijnsorganisaties in de buurt hulp kunnen bieden.

​​​​​​​De website toont het complete hulpaanbod voor mensen met dementie en hun naasten in alle 18 gemeenten in Noord-Holland Noord. Het gaat om de regio’s: Kop van Noord-Holland, West-Friesland en de regio Alkmaar.

Bezoek Wegwijzerdementie.nl 

Samen zorgen
we dat u
stadsbewoner blijft.

Ouder worden komt met gebreken. Een bekend gezegde en helaas vaak waar. Samen zorgen we ervoor dat u de ondersteuning en zorg krijgt die ervoor zorgen dat u zolang mogelijk uw eigen leven kan blijven leiden. Zoals u dat gewend en vertrouwd bent. Met zorg aan huis of bij ons thuis, aangepast op wat voor u nodig is en met aandacht aan u gegeven door een klein team van zorgprofessionals. Vaste gezichten en zorg op maat. Dat is Tellus. 

Wilt u voortaan de VerTellus ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en kom alles over Tellus te weten.