17 januari 2023

Tellus ontvangt PREZO Gouden keurmerk voor locaties De Lichtboei en De Groene Vecht

Nieuws

Tellus ontvangt PREZO Gouden keurmerk voor locaties De Lichtboei en De Groene Vecht

Op 5 en 6 december jl. is Tellus voorgedragen voor het PREZO gouden keurmerk voor de intramurale zorg van locaties De Lichtboei en De Groene Vecht. De audit is heel goed verlopen; beide locaties van Tellus zijn toen direct voorgedragen voor het Gouden keurmerk. Op 17 januari jl. heeft Tellus de definitieve rapportage ontvangen. Vervolgens heeft Tellus op 1 februari jl. het besluit ontvangen dat zij het Gouden keurmerk ontvangt.
‘Wij zijn blij met het resultaat en trots op onze medewerkers, die elke dag voor onze cliënten het verschil maken’, aldus Wilco van der Most, Raad van Bestuur van Tellus.

Wat werd er getoetst?
Tijdens de audits is uitgebreid gekeken naar persoonsgerichte zorg, cliëntveiligheid, de manier waarop we met cliënten en hun familieleden communiceren en hoe wij hen informeren. Perspekt, het bedrijf dat de audits uitvoert, kijkt daarnaast naar het bewezen en continue werken aan kwaliteit(sverbetering) binnen de genoemde onderwerpen én of Tellus een lerende organisatie is en verbeteringen doorvoert.
Alle medewerkers van Tellus krijgen grote complimenten over persoonsgerichte zorg, aandacht voor elkaar en op het gebied van gastvrijheid.

Wat is het PREZO gouden keurmerk?
De PREZO gouden keurmerken worden verleend door Perspekt. De auditoren van Perspekt voeren de audits uit op basis van het kwaliteitsmodel PREZO: een afkorting van PREstaties in de ZOrg. Dit kwaliteitsmodel toetst op welke wijze zorgorganisaties persoonsgerichte zorg verlenen en of ze continu een lerende organisatie zijn. Het gaat hierbij niet om protocollen en richtlijnen, maar of bewoners en klanten én hun mantelzorgers goede zorg- en dienstverlening ervaren. Voelen bewoners zich thuis? Voelen ze zich gehoord? Ervaren zij dat ze (met hulp) hun eigen keuzes kunnen maken? Middels een onafhankelijke audit door Perspekt kan het PREZO keurmerk worden behaald.

Wij zijn trots
De zorg en dienstverlening van Tellus is in december onderworpen aan een audit door Perspekt, van zorg tot begeleiding. Alleen wanneer een organisatie op álle fronten goed scoort, wordt deze voorgedragen voor het gouden PREZO-keurmerk. Perspekt concludeert dat het ‘goed leven’ op allerlei fronten aanwezig is bij de locaties van Tellus. De zorg is persoonsgericht en belevingsgericht. Het sluit aan bij de leefwereld van onze cliënten.

Wilt u voortaan de VerTellus ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en kom alles over Tellus te weten. 

Gerelateerde items

Nieuws

VerTellus Editie 29 voorjaar 2024

27 mei 2024
Ons vernieuwde magazine staat vol met artikelen over de ontwikkelingen waar wij mee bezig zijn. Lees meer over onze nieuwbouwlocaties, duurzaamheid, een...
Nieuws

Zorggroep Tellus ontvangt replica Van Gogh schilderij

25 mei 2023
Aan Jenny van der Wal, vrijwilliger van Zorggroep Tellus, werd woensdag 24 mei 2023 tijdens een feestelijke bijeenkomst met de bewoners een...
Nieuws

Ouderen koken 1.500 liter soep voor aardbevingsslachtoffers

22 februari 2023
Cliënten, vrijwilligers en koks van de Helderse Zorggroep Tellus gaan maar liefst 1.500 liter erwtensoep koken om de slachtoffers van de aardbeving...

Wilt u voortaan de VerTellus ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en kom alles over Tellus te weten.