1e vaccinatie voor kwetsbare ouderen in kleinschalige woonvormen in de Kop van Noord-Holland
Den Helder, 23 februari 2021

Huisartsen in de Kop van Noord-Holland starten vanaf dinsdag 23 februari met het vaccineren van mensen die in een zorginstelling wonen.

Onder deze groepen vallen ouderen en mensen met een beperking wonend in kleinschalige woonvormen én een beroep doen op de huisarts voor medische zorg. Dat zijn in de Noordkop in totaal ca 1.042 mensen. De eerste vaccinaties worden gegeven bij Zorggroep Tellus in Den Helder.

De uitvoering van deze vaccinatiecampagne is in handen van Huisartsenorganisatie Kop van Noord-Holland (HKN). De vaccinatie wordt uitgevoerd door 3 mobiele teams met het BioNTech/Pfizer-vaccin. Een mobiel vaccinatieteam komt naar de bewoners van de zorginstellingen toe. Ter plaatse werkt het vaccinatieteam nauw samen met het personeel van de locatie, die ook mee kunnen helpen met prikken. In een vaccinatieteam zit een huisarts, een verzorgende/verplegende (voor het zetten van het vaccin), een coördinator en een chauffeur. Zij zijn opgeleid door een apotheker om het vaccinatieproces uit te voeren met BioNTech/Pfizer.

De vaccinatiecampagne is zorgvuldig voorbereid in nauwe samenwerking met de huisartsen en de zorginstellingen in de ouderenzorg, gehandicaptenzorg en GGZ-zorg in de regio. Het gaat in totaal om ca 60 locaties: een flinke logistieke operatie die met veel inzet en goede samenwerking tot stand is gekomen.
De vaccinatie neemt naar verwachting 2 a 3 weken in beslag voor de 1e prikronde. Over 5 weken is de 2e prikronde gepland.

Vanwege schaarste van het vaccin kunnen niet alle regio’s in Nederland gelijk van start. RIVM stelt de verdeling van de vaccins landelijk vast. 
TERUG naar het overzicht
Contact
Voor informatie en vragen kunt u altijd bellen, mailen of langskomen op één van onze locaties.
Het algemene e-mailadres van Zorggroep Tellus is info@zorggroeptellus.nl
Locatie De Lichtboei
IJsselmeerstraat 2
1784 MA Den Helder
T (0223) 63 85 00
F (0223) 63 37 14
Locatie De Groene Vecht
Vechtstraat 250
1784 TG Den Helder
T (0223) 68 59 20
F (0223) 68 59 59
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlZorggroep Tellus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
De informatie op deze website is uitsluitend bedoeld als algemene informatie.
Er kunnen geen rechten aan deze gegevens worden ontleend.