Coronanieuws: openen locaties
Bezoek weer van harte welkom in de locaties van Tellus
Sinds 25 mei 2020 zijn we stap voor stap de bezoekregeling op onze locaties aan het verruimen. Op 24 juni 2020 heeft het kabinet verdere verruiming van de maatregelen rond Covid-19 bekend gemaakt. Eén van de versoepelingen die werd aangekondigd, is de opening van verpleeg- en verzorgingshuizen voor bezoek. Dit betekent dat bezoek op alle verpleeg- en verzorgingshuislocaties in Nederland weer mogelijk is, indien er geen besmetting is.  

‌Ontvangst bezoek‌
‌Woensdag 1 juli 2020 zullen wij onze locaties verder openen voor bezoekers. U hoeft hiervoor geen afspraak meer in te plannen en er is geen maximum verbonden aan het aantal bezoekers. Wél zien wij erop toe de locaties veilig te houden, daarom dient de 1,5 meter in acht te worden genomen en doen wij een beroep op uw eigen verantwoordelijkheid. Mocht het bijvoorbeeld te druk zijn in de lift, neem dan de trap of wacht tot de lift weer leeg is. Indien u Covid-19 gerelateerde klachten heeft, kunt u niet naar de locatie komen. Bij binnenkomst in de locatie dient u bij de receptie het registratieformulier in te vullen. Indien de receptie onbemand is, vult u ook het registratieformulier in. Deze kunt u vinden bij de ingang van de locatie op de statafel. Het ingevulde registratieformulier deponeert u vervolgens in de daarvoor bestemde box op de statafel. We vinden het wel belangrijk om van alle bezoekers de gegevens te noteren. Indien nodig kunnen we op deze manier achterhalen wie er op de locatie is geweest. Bij binnenkomst dient u ook uw handen te ontsmetten met desinfectiegel. 

Bezoek aan onze cliënten vindt plaats in hun appartement of op het terras, als daar voldoende ruimte is. Wij verzoeken u om de kortst mogelijke weg te kiezen naar het appartement en niet door het gebouw te ‘zwerven’. In verband met de beperkte ruimte in het appartement én de 1,5 meter afstand die moet worden gehouden, adviseren wij u om met maximaal twee bezoekers tegelijk op bezoek te komen. Indien uw naaste(n) op de groepsverzorging aanwezig is, dan kunt u bij de receptie vragen of een medewerker uw naaste(n) naar de balie brengt. Wij verzoeken u vriendelijk om niet zelf langs de groepsverzorging te gaan. Het meenemen van huisdieren is echter (nog) niet toegestaan.

‌Op bezoek bij familie en/of vrienden
Cliënten mogen ook weer op bezoek bij familie en/of vrienden. Mochten cliënten met de auto reizen, dan is het wel belangrijk dat ze zich aan de geldende richtlijnen houden, zoals 1.5 meter afstand en reis met maximaal twee personen uit twee verschillende huishoudens. 

Wandelen
Als cliënten zelfstandig willen wandelen, dan kan dat zo vaak zij willen. Samen wandelen met bezoekers mag natuurlijk ook. Het is wel belangrijk dat ze zich aan een aantal regels houden:
• Drukte vermijden.
• Anderhalve meter afstand houden, van bezoekers en van andere mensen buiten.

‌Veiligheid boven alles‌
‌Wij benadrukken dat bezoek alleen mogelijk is op een locatie die ‘schoon’ is. De richtlijnen van het RIVM zijn hierbij leidend. Zodra er sprake is van een cliënt met verdachte ziekteverschijnselen, een individuele besmetting of een (onbeheersbare) uitbraak, is er de mogelijkheid om het bezoek (tijdelijk) volledig stop te zetten, dit ter beoordeling aan het crisisteam van Zorggroep Tellus.

‌Stap voor stap zorgen we er samen voor dat we weer teruggaan naar het oude vertrouwde. Uw hulp hebben we daarbij hard nodig. Het uitbreiden van de bezoekregeling is steeds meer een gemeenschappelijk goed. We kunnen het niet vaak genoeg laten weten dat het belangrijk is om voorzichtig te blijven en om je aan de regels te houden. Zo blijft het veilig en houden we coronabesmettingen buiten de deur. 
Contact
Voor informatie en vragen kunt u altijd bellen, mailen of langskomen op één van onze locaties.
Het algemene e-mailadres van Zorggroep Tellus is info@zorggroeptellus.nl
Locatie De Lichtboei
IJsselmeerstraat 2
1784 MA Den Helder
T (0223) 63 85 00
F (0223) 63 37 14
Locatie De Groene Vecht
Vechtstraat 250
1784 TG Den Helder
T (0223) 68 59 20
F (0223) 68 59 59
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlZorggroep Tellus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
De informatie op deze website is uitsluitend bedoeld als algemene informatie.
Er kunnen geen rechten aan deze gegevens worden ontleend.