27 juni 2020

Coronanieuws: Openen locaties per 1 juli 2020

Nieuws

Bezoek weer van harte welkom in de locaties van Tellus

Sinds 25 mei 2020 zijn we stap voor stap de bezoekregeling op onze locaties aan het verruimen. Op 24 juni 2020 heeft het kabinet verdere verruiming van de maatregelen rond Covid-19 bekend gemaakt. Eén van de versoepelingen die werd aangekondigd, is de opening van verpleeg- en verzorgingshuizen voor bezoek. Dit betekent dat bezoek op alle verpleeg- en verzorgingshuislocaties in Nederland weer mogelijk is, indien er geen besmetting is.

‌Ontvangst bezoek‌
‌Woensdag 1 juli 2020 zullen wij onze locaties verder openen voor bezoekers. U hoeft hiervoor geen afspraak meer in te plannen en er is geen maximum verbonden aan het aantal bezoekers. Wél zien wij erop toe de locaties veilig te houden, daarom dient de 1,5 meter in acht te worden genomen en doen wij een beroep op uw eigen verantwoordelijkheid. Mocht het bijvoorbeeld te druk zijn in de lift, neem dan de trap of wacht tot de lift weer leeg is. Indien u Covid-19 gerelateerde klachten heeft, kunt u niet naar de locatie komen. Bij binnenkomst in de locatie dient u bij de receptie het registratieformulier in te vullen. Indien de receptie onbemand is, vult u ook het registratieformulier in. Deze kunt u vinden bij de ingang van de locatie op de statafel. Het ingevulde registratieformulier deponeert u vervolgens in de daarvoor bestemde box op de statafel. We vinden het wel belangrijk om van alle bezoekers de gegevens te noteren. Indien nodig kunnen we op deze manier achterhalen wie er op de locatie is geweest. Bij binnenkomst dient u ook uw handen te ontsmetten met desinfectiegel.

Bezoek aan onze cliënten vindt plaats in hun appartement of op het terras, als daar voldoende ruimte is. Wij verzoeken u om de kortst mogelijke weg te kiezen naar het appartement en niet door het gebouw te ‘zwerven’. In verband met de beperkte ruimte in het appartement én de 1,5 meter afstand die moet worden gehouden, adviseren wij u om met maximaal twee bezoekers tegelijk op bezoek te komen. Indien uw naaste(n) op de groepsverzorging aanwezig is, dan kunt u bij de receptie vragen of een medewerker uw naaste(n) naar de balie brengt. Wij verzoeken u vriendelijk om niet zelf langs de groepsverzorging te gaan. Het meenemen van huisdieren is echter (nog) niet toegestaan.

‌Op bezoek bij familie en/of vrienden
Cliënten mogen ook weer op bezoek bij familie en/of vrienden. Mochten cliënten met de auto reizen, dan is het wel belangrijk dat ze zich aan de geldende richtlijnen houden, zoals 1.5 meter afstand en reis met maximaal twee personen uit twee verschillende huishoudens.

Wandelen
Als cliënten zelfstandig willen wandelen, dan kan dat zo vaak zij willen. Samen wandelen met bezoekers mag natuurlijk ook. Het is wel belangrijk dat ze zich aan een aantal regels houden:
• Drukte vermijden.
• Anderhalve meter afstand houden, van bezoekers en van andere mensen buiten.

‌Veiligheid boven alles‌
‌Wij benadrukken dat bezoek alleen mogelijk is op een locatie die ‘schoon’ is. De richtlijnen van het RIVM zijn hierbij leidend. Zodra er sprake is van een cliënt met verdachte ziekteverschijnselen, een individuele besmetting of een (onbeheersbare) uitbraak, is er de mogelijkheid om het bezoek (tijdelijk) volledig stop te zetten, dit ter beoordeling aan het crisisteam van Zorggroep Tellus.

‌Stap voor stap zorgen we er samen voor dat we weer teruggaan naar het oude vertrouwde. Uw hulp hebben we daarbij hard nodig. Het uitbreiden van de bezoekregeling is steeds meer een gemeenschappelijk goed. We kunnen het niet vaak genoeg laten weten dat het belangrijk is om voorzichtig te blijven en om je aan de regels te houden. Zo blijft het veilig en houden we coronabesmettingen buiten de deur.

Wilt u voortaan de VerTellus ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en kom alles over Tellus te weten. 

Gerelateerde items

Nieuws

Zorggroep Tellus ontvangt replica Van Gogh schilderij

25 mei 2023
Aan Jenny van der Wal, vrijwilliger van Zorggroep Tellus, werd woensdag 24 mei 2023 tijdens een feestelijke bijeenkomst met de bewoners een...
Nieuws

Ouderen koken 1.500 liter soep voor aardbevingsslachtoffers

22 februari 2023
Cliënten, vrijwilligers en koks van de Helderse Zorggroep Tellus gaan maar liefst 1.500 liter erwtensoep koken om de slachtoffers van de aardbeving...
Nieuws

Tellus ontvangt PREZO Gouden keurmerk voor locaties De Lichtboei en De Groene Vecht

17 januari 2023
Tellus ontvangt PREZO Gouden keurmerk voor locaties De Lichtboei en De Groene Vecht Op 5 en 6 december jl. is Tellus voorgedragen...

Wilt u voortaan de VerTellus ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en kom alles over Tellus te weten.