Coronamaatregelen in de locaties
Wat moet u weten als u een bezoek brengt aan één van onze locaties?
Den Helder, 23 februari 2021

‌Informatie voor bezoekers 
‌Bezoek is in beide locaties toegestaan, toch vragen we u terughoudend te blijven in het bezoeken van onze locaties. Bij (milde) klachten vragen wij u thuis te blijven. Indien u op bezoek komt in één van onze locaties, dan dient u sowieso gebruik te maken van een mondkapje, 1,5 meter afstand te houden tot anderen én de voorgeschreven instructie nauwkeurig te volgen.

‌Omdat de Kop van Noord-Holland zich nog steeds bevindt in het risiconiveau ‘zeer ernstig’, houden wij een aantal strenge maatregelen aan. Bezoekers dienen, net als medewerkers en vrijwilligers, een mondkapje te dragen in onze locaties. Dit mondkapje dient u te dragen bij binnenkomst in onze locatie en het gehele bezoek, ook in het appartement. U dient ook uw handen te desinfecteren bij binnenkomst. Daarnaast vragen wij u met klem 1,5 meter afstand te houden tussen u en cliënten, medewerkers, vrijwilligers en andere bezoekers. Als u op bezoek komt bij een positief geteste cliënt, dan gelden de beschermingsmiddelen die voorafgaand met u besproken zijn.

‌Wij hanteren het overheidsbeleid waarbij er één bezoeker per dag per cliënt langs mag komen in onze locatie. Bezoek vindt nog steeds plaats in het appartement. Uiteraard dient de 1,5 meterafstand nog steeds te worden gehanteerd en vragen wij u nadrukkelijk om alleen een bezoek te brengen aan uw naaste(n) als u gezond bent. ‌

Onze restaurants blijven vooralsnog gesloten. In verband met de lockdown zijn de kapsalons in beide locatie gesloten. Het winkeltje blijft wel geopend voor cliënten en ook de fysiotherapeut is welkom. De pedicure is welkom, mits de behandeling medisch is. Cosmetische behandelingen dienen uitgesteld te worden tot nader order. De activiteiten voor de cliënten vinden op de afdeling plaats. De activiteiten zijn uitsluitend bedoeld voor cliënten van onze locaties. 

Informatie voor vrijwilligers
‌Het vrijwilligerswerk in de locaties van Zorggroep Tellus is onder voorwaarden weer gestart. Dat vinden we ontzettend fijn, vooral voor onze bewoners die de vrijwilligers zo lang hebben gemist. Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde voor Zorggroep Tellus. Nu meer dan ooit zien we hoe hard wij hun hulp nodig hebben en hoe fijn het is dat men vrijwilligerswerk doet voor Zorggroep Tellus. 

‌De chauffeurs van Tafeltje Dekje hebben tijdens de eerste golf in goed overleg doorgewerkt. Wij waarderen het enorm dat zij zich onverminderd ingezet hebben om de maaltijdafnemers van een warme maaltijd te voorzien.

Aan vrijwilligers is uitleg gegeven onder welke voorwaarden bepaalde activiteiten uitgevoerd worden, alsmede over de richtlijnen en risico’s van het vrijwilligerswerk. Het besluit om weer vrijwilligerswerk te doen is aan de vrijwilligers zelf. Belangrijk is dat zij zich er goed bij voelen om vrijwilligerswerk te doen in deze hectische periode.

Vrijwilligerswerk in de locatie:
Om een zo veilig mogelijke situatie te creëren, voor zowel de vrijwilligers als onze cliënten, gelden de volgende uitgangspunten voor het vrijwilligerswerk in onze locaties:
‌• Vrijwilligers die werkzaamheden verrichten, zijn gezond en hebben geen klachten passend bij corona;
• De voorgeschreven hygiënische maatregelen van Zorggroep Tellus en het RIVM worden gehanteerd. De coördinator vrijwilligers of de coördinator welzijn kan hierover uitleg geven;
• Er wordt 1,5 meter gehouden tot anderen;
• Bij binnenkomst in de locatie registreren vrijwilligers zich middels het registratieformulier;
• Vrijwilligers dragen, net zoals medewerkers, een mondkapje;
• Voor activiteiten geldt dat er vier cliënten deelnemen en één vrijwilliger als helper per groepje.

‌Vrijwilligerswerk Tafeltje Dekje:
Om een zo veilig mogelijke situatie te creëren, voor zowel de vrijwilligers als onze cliënten en afnemers, hebben wij een aantal maatregelen genomen voor het bezorgen van de maaltijden:
• Chauffeurs en sealers kunnen tijdelijk geen koffiedrinken in het restaurant.
• De maaltijden haalt de chauffeur op bij de leveranciersingang aan de zijkant van het gebouw.
• Tijdens het ophalen én bezorgen van de maaltijden draagt de vrijwilliger een mondkapje en handschoenen. Deze zijn verkrijgbaar bij de keuken. Ook in onze locaties draagt de vrijwilliger een mondkapje.

Bij vragen of twijfels over vrijwilligerswerk in een locatie van Zorggroep Tellus kan contact opgenomen worden met de coördinator vrijwilligers, via k.van.der.spree@zorggroeptellus.nl of door te bellen naar: 0223 63 85 00.

‌Bovenstaande informatie is uitsluitend bedoeld als algemene informatie. Er kunnen geen rechten aan deze gegevens worden ontleend. Mochten er veranderingen optreden, dan zullen wij dit zo snel mogelijk aanpassen op onze website. Wij doen hiervoor ons uiterste best, maar adviseren u wel om bij vragen over bezoek onze locaties De Lichtboei (0223 63 85 00) of De Groene Vecht (0223 68 59 20) te bellen of te mailen naar info@zorggroeptellus.nl
Contact
Voor informatie en vragen kunt u altijd bellen, mailen of langskomen op één van onze locaties.
Het algemene e-mailadres van Zorggroep Tellus is info@zorggroeptellus.nl
Locatie De Lichtboei
IJsselmeerstraat 2
1784 MA Den Helder
T (0223) 63 85 00
F (0223) 63 37 14
Locatie De Groene Vecht
Vechtstraat 250
1784 TG Den Helder
T (0223) 68 59 20
F (0223) 68 59 59
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlZorggroep Tellus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
De informatie op deze website is uitsluitend bedoeld als algemene informatie.
Er kunnen geen rechten aan deze gegevens worden ontleend.