Coronamaatregelen in de locaties
Wat moet u weten als u een bezoek brengt aan één van onze locaties?
Den Helder, 9 november 2021

‌Het aantal besmettingen in Nederland is in de afgelopen weken hard gestegen. Steeds meer mensen worden opgenomen in het ziekenhuis. Het aantal coronapatiënten op de IC’s loopt op. Het kabinet neemt daarom extra maatregelen om de snelle verspreiding van het virus af te remmen. 
‌‌
‌Informatie voor bezoekers
‌‌Bezoek is in beide locaties toegestaan, maar toch dient u zich nog te houden aan een aantal maatregelen. Bij (milde) corona gerelateerde klachten vragen wij u thuis te blijven. Wij willen bewoners zo goed mogelijk beschermen tegen de onveilige situatie die Corona met zich meebrengt. Tegelijkertijd willen wij dat zij zoveel mogelijk kunnen blijven genieten van het welzijnsaanbod, zoals samen eten in het restaurant en meedoen aan activiteiten. De activiteiten voor bewoners zullen daarom zoveel mogelijk doorgaan. Wel doen wij een groot beroep op bezoekers, medewerkers en vrijwilligers.

Allereerst is het van groot belang dat bezoekers, medewerkers en vrijwilligers de basisregels blijven volgen, of u nu wel of niet gevaccineerd bent. Hoe beter we dit met elkaar doen, hoe minder het virus zich kan verspreiden én hoe veiliger we de locatie voor onze bewoners maken. Binnen onze locaties hanteren wij per direct de 1,5 meter. Dat geldt ook in de restaurants en in het appartement. Alle bezoekers, medewerkers en vrijwilligers dienen vanaf zaterdag 6 november a.s. weer een mondkapje te dragen in de locaties. Bij binnenkomst vragen wij u uw handen te desinfecteren en bij klachten dient u thuis te blijven en zich te laten testen. 

‌ Het Kabinet heeft een aanpassing gedaan met betrekking tot het bezoek thuis. Vanaf heden geldt daarom dat onze bewoners maximaal vier gasten per dag mogen ontvangen in hun appartement. Wel dient men te allen tijde 1,5 meter afstand te houden tot anderen. Door de oplopende besmettingen is bezoek tijdelijk niet toegestaan in de brasserie of het restaurant. Bewoners ontvangen het bezoek dus alleen in het appartement. Bewoners onderling zijn wel van harte welkom in onze brasserie en het restaurant. Huisdieren zijn binnen onze locaties toegestaan. ‌‌‌‌Als u op bezoek komt bij een positief geteste cliënt, dan gelden de beschermingsmiddelen die voorafgaand met u besproken zijn.

Restaurants, brasserie en terras 
Bewoners kunnen weer plaatsnemen in het restaurant en de brasserie. ‌Door de oplopende besmettingen moeten wij mensen van buitenaf helaas teleurstellen. Zij kunnen tijdelijk niet mee eten in onze restaurants. Uiteraard bieden wij wel een alternatief en kan men (tijdelijk) kiezen voor onze Tafeltje Dekje maaltijden

. Door de oplopende besmettingen zijn wij helaas genoodzaakt om tijdelijk geen mensen van buitenaf te verwelkomen in onze restaurants, brasserie en tijdens onze activiteiten. Ons restaurant en de activiteiten zijn tijdelijk alleen toegankelijk voor onze bewoners. Uiteraard zijn wij heel alert op eventuele verdenkingen of positieve uitslagen van Corona bij bewoners.

‌ F‌ysiotherapeut, pedicure, kapsalon en het winkeltje van de locaties
‌De kapsalon is geopend. Hierbij dienen de maatregelen die de kapsalon neemt goed te worden opgevolgd. Het winkeltje is ook geopend voor bewoners en ook de fysiotherapeut geeft behandelingen aan onze bewoners. De pedicure is welkom voor medische en cosmetische behandelingen. 

‌Activiteiten
‌‌Door de oplopende besmettingen moeten wij bezoekers helaas mededelen dat zij tijdelijk niet mee kunnen doen aan onze activiteiten. Wij willen een zo veilig mogelijke situatie creëren voor onze bewoners. Ons excuus voor het ongemak. Uiteraard zullen wij u weer informeren als activiteiten voor bezoekers wel weer mogelijk zijn. 

‌Heeft u vragen over het bezoek in onze locaties, dan kunt u mailen naar info@zorggroeptellus.nl
‌‌‌
Informatie voor vrijwilligers
‌Het vrijwilligerswerk in de locaties van Zorggroep Tellus is weer gestart. Dat vinden we ontzettend fijn, vooral voor onze bewoners die de vrijwilligers zo lang hebben gemist. Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde voor Zorggroep Tellus. Nu meer dan ooit zien we hoe hard wij hun hulp nodig hebben en hoe fijn het is dat men vrijwilligerswerk doet voor Zorggroep Tellus. ‌Aan vrijwilligers is uitleg gegeven onder welke voorwaarden bepaalde activiteiten uitgevoerd worden, alsmede over de richtlijnen en risico’s van het vrijwilligerswerk. Het besluit om weer vrijwilligerswerk te doen is aan de vrijwilligers zelf. Belangrijk is dat zij zich er goed bij voelen om vrijwilligerswerk te doen in deze hectische periode.
‌‌
Vrijwilligerswerk in de locatie:
Om een zo veilig mogelijke situatie te creëren, voor zowel de vrijwilligers als onze cliënten, gelden de volgende uitgangspunten voor het vrijwilligerswerk in onze locaties:
‌• Vrijwilligers dragen in onze locaties en tijdens het rijden in de rolstoelbus een mondkapje.
‌• Vrijwilligers die werkzaamheden verrichten, zijn gezond en hebben geen klachten passend bij corona;
• De voorgeschreven hygiënische maatregelen van Zorggroep Tellus en het RIVM worden gehanteerd. De coördinator vrijwilligers of de coördinator welzijn kan hierover uitleg geven;
• Binnen onze locaties houden vrijwilligers 1,5 meter afstand tot anderen.

‌Vrijwilligerswerk Tafeltje Dekje:
Om een zo veilig mogelijke situatie te creëren, voor zowel de vrijwilligers als onze cliënten en afnemers, hebben wij een aantal maatregelen genomen voor het bezorgen van de maaltijden:
• De maaltijden haalt de chauffeur op bij de leveranciersingang aan de zijkant van het gebouw.
‌• Voorafgaand aan de dienst kan de groep vrijwilligers tijdelijk geen (warme) dranken of eten nuttigen e.d. in het restaurant. 
‌‌• Vrijwilligers dragen in onze locaties een mondkapje. Daarnaast adviseren wij hen ook een mondkapje te dragen tijdens het rondbrengen van de maaltijden (en eventueel het dragen van handschoenen). 
‌• Vrijwilligers die werkzaamheden verrichten, zijn gezond en hebben geen klachten passend bij corona;
• De voorgeschreven hygiënische maatregelen van Zorggroep Tellus en het RIVM worden gehanteerd. De coördinator vrijwilligers of de coördinator welzijn kan hierover uitleg geven;
• Binnen onze locaties houden vrijwilligers 1,5 meter afstand tot anderen.

Bij vragen of twijfels over vrijwilligerswerk in een locatie van Zorggroep Tellus kan contact opgenomen worden met de coördinator vrijwilligers Marja Frank - Van Kesteren, via m.frank@zorggroeptellus.nl of door te bellen naar: 0223 63 85 00.

‌Bovenstaande informatie is uitsluitend bedoeld als algemene informatie. Er kunnen geen rechten aan deze gegevens worden ontleend. Mochten er veranderingen optreden, dan zullen wij dit zo snel mogelijk aanpassen op onze website. Wij doen hiervoor ons uiterste best, maar adviseren u wel om bij vragen over bezoek onze locaties De Lichtboei (0223 63 85 00) of De Groene Vecht (0223 68 59 20) te bellen of te mailen naar info@zorggroeptellus.nl
Contact
Voor informatie en vragen kunt u altijd bellen, mailen of langskomen op één van onze locaties.
Het algemene e-mailadres van Zorggroep Tellus is info@zorggroeptellus.nl
Locatie De Lichtboei
IJsselmeerstraat 2
1784 MA Den Helder
T (0223) 63 85 00
F (0223) 63 37 14
Locatie De Groene Vecht
Vechtstraat 250
1784 TG Den Helder
T (0223) 68 59 20
F (0223) 68 59 59
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlZorggroep Tellus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
De informatie op deze website is uitsluitend bedoeld als algemene informatie.
Er kunnen geen rechten aan deze gegevens worden ontleend.