Coronamaatregelen in de locaties
Wat moet u weten als bezoeker van één van onze locaties?
Den Helder, 15 december 2020

‌Bezoek is in beide locaties toegestaan, toch vragen we u terughoudend te blijven in het bezoeken van onze locaties. Bij (milde) klachten vragen wij u thuis te blijven. Indien u op bezoek komt in één van onze locaties, dan dient u sowieso gebruik te maken van een mondkapje, 1,5 meter afstand te houden tot anderen én de voorgeschreven instructie nauwkeurig te volgen.

‌Omdat de Kop van Noord-Holland zich nog steeds bevindt in het risiconiveau ‘zeer ernstig’, houden wij een aantal strenge maatregelen aan. Bezoekers dienen, net als medewerkers en vrijwilligers, een mondkapje te dragen in onze locaties. Dit mondkapje dient u te dragen bij binnenkomst in onze locatie en het gehele bezoek, ook in het appartement. U dient ook uw handen te desinfecteren bij binnenkomst. Daarnaast vragen wij u met klem 1,5 meter afstand te houden tussen u en cliënten, medewerkers, vrijwilligers en andere bezoekers. Als u op bezoek komt bij een positief geteste cliënt, dan gelden de beschermingsmiddelen die voorafgaand met u besproken zijn.

‌Wij hanteren tijdelijk een maximum van drie vaste bezoekers per cliënt om langs te komen in onze locatie. Het aantal mensen dat per bezoek langskomt bij uw naaste(n) dient te worden beperkt naar maximaal twee tegelijk. Bezoek vindt nog steeds plaats in het appartement. Uiteraard dient de 1,5 meterafstand nog steeds te worden gehanteerd en vragen wij u nadrukkelijk om alleen een bezoek te brengen aan uw naaste(n) als u gezond bent. ‌

Onze restaurants blijven vooralsnog gesloten. In verband met de lockdown zijn de kapsalons in beide locatie gesloten. Het winkeltje blijft wel geopend voor cliënten en ook de fysiotherapeut is welkom. De pedicure is welkom, mits de behandeling medisch is. Cosmetische behandelingen dienen uitgesteld te worden tot nader order. De activiteiten voor de cliënten vinden op de afdeling plaats. De activiteiten zijn uitsluitend bedoeld voor cliënten van onze locaties. 

‌Feestdagen
De feestdagen zijn voor iedereen belangrijke dagen. Helaas kunnen deze dagen dit jaar niet uitgebreid gevierd worden, maar we willen deze dagen ook niet zomaar voorbij laten gaan. Daarom bieden wij als alternatief voor onze cliënten en hun naaste (één bezoeker per cliënt) op beide dagen van 12.00 tot 14.00 uur een gratis viergangen kerstdiner in het appartement. Zo kunnen cliënten en diens naaste genieten van een heerlijke maaltijd. De eerste contactpersoon/vertegenwoordiger van de cliënten hebben hierover een mail/brief ontvangen, met daarin meer informatie over opgave en dergelijke. In verband met de capaciteit van de keuken, bieden wij deze maaltijd aan één bezoeker per cliënt. U kunt uiteraard met twee personen op bezoek komen, maar er zal voor één bezoeker een maaltijd worden geserveerd.

Bovengenoemde is onze intentie en wij hopen dat dit door kan gaan. Mochten zaken toch veranderen, bijvoorbeeld door de aankomende persconferentie of een (oncontroleerbare) uitbraak, dan zullen wij u hierover informeren.

‌Bovenstaande informatie is uitsluitend bedoeld als algemene informatie. Er kunnen geen rechten aan deze gegevens worden ontleend. Mochten er veranderingen optreden, dan zullen wij dit zo snel mogelijk aanpassen op onze website. Wij doen hiervoor ons uiterste best, maar adviseren u wel om bij vragen over bezoek onze locaties De Lichtboei (0223 63 85 00) of De Groene Vecht (0223 68 59 20) te bellen of te mailen naar info@zorggroeptellus.nl
Contact
Voor informatie en vragen kunt u altijd bellen, mailen of langskomen op één van onze locaties.
Het algemene e-mailadres van Zorggroep Tellus is info@zorggroeptellus.nl
Locatie De Lichtboei
IJsselmeerstraat 2
1784 MA Den Helder
T (0223) 63 85 00
F (0223) 63 37 14
Locatie De Groene Vecht
Vechtstraat 250
1784 TG Den Helder
T (0223) 68 59 20
F (0223) 68 59 59
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlZorggroep Tellus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
De informatie op deze website is uitsluitend bedoeld als algemene informatie.
Er kunnen geen rechten aan deze gegevens worden ontleend.