17 november 2017

Handen ineen gezamenlijke spoed- en herstelzorg

Nieuws

Zorgorganisaties in de Kop van Noord-Holland hebben de handen ineen geslagen om een gezamenlijke regionale spoed- en herstelzorg te realiseren voor mensen die tijdelijk medische zorg nodig hebben om te herstellen. Dit wordt Eerstelijns Verblijf genoemd. Vrijdag 17 november wordt de samenwerkingsovereenkomst feestelijk ondertekend.

Zorgorganisaties Omring, Stichting Vrijwaard, Woonzorggroep Samen, Zorggroep Tellus, Noordwest Ziekenhuisgroep en HKN Huisartsen gaan samenwerken op het gebied van Eerstelijns Verblijf (ELV). Het eerste resultaat van deze samenwerking is de website ‘herstelbedden.nu’.

Herstelbedden.nu
Vanaf 17 november kunnen o.a. huisartsen en ziekenhuizen op de website www.herstelbedden.nu direct zien bij welke zorgorganisaties in de Kop van Noord-Holland en West-Friesland er ELV plaatsen beschikbaar zijn en voor welk zorgtype. Zo kunnen verwijzers hun patiënten snel en passend plaatsen.

Herstelbedden.nu is een initiatief van Omring in samenwerking met:
• Kop van Noord-Holland: HKN Huisartsen, Vrijwaard, Zorggroep Tellus, Woonzorggroep Samen, Noordwest Ziekenhuisgroep.
• West-Friesland: Wilgaerden, Westfriesgasthuis, Zorgkoepel West-Friesland, Westfriese Huisartsenorganisatie.

Met de website ‘herstelbedden.nu’ zetten de betrokken zorgorganisaties een belangrijke stap in de verbetering van de zorg voor patiënten in de regio. Wanneer de ene zorgaanbieder even geen beschikbare bedden heeft, kan de andere zorgaanbieder de verwijzer verder helpen. Zo helpen ze gezamenlijk om de patiënt zo snel mogelijk te voorzien van de juiste zorg.

Eerstelijns Verblijf (ELV)
Eerstelijns Verblijf (ELV) is een kortdurend verblijf bij een zorgorganisatie zoals Omring, Stichting Vrijwaard en Zorggroep Tellus. Patiënten kunnen gebruikmaken van ELV als zij tijdelijk vanwege medische redenen niet thuis kunnen wonen. Bijvoorbeeld na opname in het ziekenhuis. De huisarts of behandelend arts in het ziekenhuis schat in dat de patiënt op korte termijn zal herstellen. Het doel van het verblijf is dan ook weer zelfstandig thuis te kunnen wonen.

Wilt u voortaan de VerTellus ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en kom alles over Tellus te weten. 

Gerelateerde items

Nieuws

Zorggroep Tellus ontvangt replica Van Gogh schilderij

25 mei 2023
Aan Jenny van der Wal, vrijwilliger van Zorggroep Tellus, werd woensdag 24 mei 2023 tijdens een feestelijke bijeenkomst met de bewoners een...
Nieuws

Ouderen koken 1.500 liter soep voor aardbevingsslachtoffers

22 februari 2023
Cliënten, vrijwilligers en koks van de Helderse Zorggroep Tellus gaan maar liefst 1.500 liter erwtensoep koken om de slachtoffers van de aardbeving...
Nieuws

Tellus ontvangt PREZO Gouden keurmerk voor locaties De Lichtboei en De Groene Vecht

17 januari 2023
Tellus ontvangt PREZO Gouden keurmerk voor locaties De Lichtboei en De Groene Vecht Op 5 en 6 december jl. is Tellus voorgedragen...

Wilt u voortaan de VerTellus ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en kom alles over Tellus te weten.