Logeren
bij Tellus

Onze logeerkamers zijn geopend! Bent u thuis afhankelijk van mantelzorg? Dan bieden wij u de mogelijkheid om bij ons op locatie De Lichtboei te komen logeren.

Wij begrijpen hoe moeilijk het is voor mantelzorgers om de zorg voor hun naaste los te laten. Wij bieden graag welkome ondersteuning, zodat uw mantelzorger gelegenheid krijgt om weer op te laden.

Tellus. Thuis in Den Helder

Wij heten u van harte welkom. U bent bij ons te gast en wij zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat u zich thuis voelt. Onze medewerkers en vrijwilligers ondersteunen u bij alle dagelijkse activiteiten en bieden lichte zorg, zodat uw mantelzorger tijdelijk even ‘de handen vrij heeft’ en kan opladen.

Helderse omgeving

Onze locatie De Lichtboei is een vertrouwd begrip en verankerd in Nieuw Den Helder en een thuis voor ruim 70 bewoners. De Lichtboei is geheel in stijl aangekleed in het thema strand. Een echt Helderse omgeving dus! U logeert in één van onze twee logeerkamers die huiselijk zijn ingericht. Op elk moment van de dag kunt u een beroep op ons doen, door middel van het alarmeringssysteem. ’s Nachts is er nachtzorg aanwezig.

Vergoeding

U kunt logeerzorg aanvragen bij de gemeente via de Wmo, bij uw zorgverzekeraar als u op dit moment thuiszorg ontvangt of via het zorgkantoor als u een Wlz indicatie voor thuis (MPT, VPT of PGB) hebt.

Huiskamer van de stad

Wij zorgen er samen voor dat u de ondersteuning en zorg krijgt die ervoor zorgt dat u uw eigen leven kan blijven leiden. Zoals u dat gewend bent. Wij geven u persoonlijke aandacht en begeleiding. Ook bieden we overdag leuke, afwisselende activiteiten aan in grote en kleinere groepen in de gezelligste huiskamer van de stad, waar bewoners en omwonenden samenkomen en elkaar ontmoeten.

Faciliteiten

Op de begane grond vindt u het restaurant, de winkel, de kapsalon en de activiteitenruimte. U bent altijd van harte welkom voor een lekkere (warme) maaltijd in het restaurant. Er zijn in De Lichtboei verschillende leuke plekjes om lekker te kletsen, wat uit te rusten, een spelletje te doen of koffie te drinken. Buiten is het ook aangenaam en gezellig op het knusse terras. Ook familieleden komen er altijd graag.

 

Samen maken we van Tellus uw Thuis in Den Helder.

Veelgestelde vragen

Op de website herstelbedden.nu kunnen verwijzers direct zien bij welke zorglocaties in West-Friesland en de Kop van Noord-Holland er bedden beschikbaar zijn en voor welk zorgtype. Zo kunnen patiënten nog sneller passend geplaatst worden. Natuurlijk is de voorkeur van de cliënt belangrijk en leidend. Wanneer de gewenste locatie geen beschikbaar bed heeft, wordt er verder gekeken naar een locatie in een cirkel rondom de gewenste locatie, en ook dan wordt de voorkeur van de cliënt meegenomen.

Als u als huisarts een cliënt wil aanmelden voor ELV (eerstelijns verblijf), neem dan contact op met het triageteam van Omring via 088 20 68 920 of door te mailen naar: tzt.triage@omring.nl.

Meer weten over onze mogelijkheden? 
Wij maken graag met u kennis. U kunt contact opnemen met onze klantenservice.

Langskomen op De Lichtboei kan natuurlijk ook!

Samen zorgen
we dat u
stadsbewoner blijft.

Ouder worden komt met gebreken. Een bekend gezegde en helaas vaak waar. Samen zorgen we ervoor dat u de ondersteuning en zorg krijgt die ervoor zorgen dat u zolang mogelijk uw eigen leven kan blijven leiden. Zoals u dat gewend en vertrouwd bent. Met zorg aan huis of bij ons thuis, aangepast op wat voor u nodig is en met aandacht aan u gegeven door een klein team van zorgprofessionals. Vaste gezichten en zorg op maat. Dat is Tellus. 

Wilt u voortaan de VerTellus ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en kom alles over Tellus te weten.