Dagbesteding 'De Razende Bol' 

Dagstructuur, sociale contacten en activiteiten

Wilt u uw dag op een prettige manier doorbrengen? Wilt u onder de mensen blijven, samen koffie (of thee!) drinken, gezamenlijk lunchen, blijven bewegen, spelletjes doen of gewoon de krant lezen? Op locatie De Lichtboei biedt Zorggroep Tellus dagbesteding voor ouderen.

Een gezellige ontmoetingsplek, gericht op een zinvolle dagbesteding

Met dagbesteding biedt ons team van professionals ondersteuning aan ouderen en hun mantelzorgers, zodat ouderen hun zelfredzaamheid en gezonde leefstijl zoveel als mogelijk kunnen behouden. Onze dagbesteding is tevens geschikt voor ouderen met lichte dementie. U bent van harte welkom om een keer in onze dagbesteding te komen kijken en de sfeer te proeven.

Wat is dagbesteding?
U woont zelfstandig, maar zoals elk mens wordt ook u ouder. Misschien heeft u behoefte aan gezellig samenzijn met extra ondersteuning. Dagbesteding De Razende Bol is dan een uitkomst. Op deze manier wordt er structuur in uw leven gebracht en kan men veelal langer zelfstandig blijven wonen; wie wilt dat nou niet?
De dagbesteding biedt u een dagstructuur, sociale contacten en activiteiten. U kunt op de dagbesteding één of meerdere dagen per week terecht van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Activiteiten 
Tellus biedt een uiteenlopend aanbod van activiteiten; zowel groepsactiviteiten als activiteiten op maat! U geeft zelf aan welke activiteiten u aan spreken en aan welke activiteiten u deel wilt nemen. U kunt dan denken aan creatieve activiteiten, bewegingsactiviteiten, spelletjes of geheugentraining in spelvorm. Daarnaast beschikt Tellus over een biljarttafel, een tovertafel en kunt u ook plaatsnemen achter de piano.

Ontlasten van de mantelzorger
Uiteraard betekent dagbesteding een ontlasting voor familie of mantelzorgers. Op deze manier krijgen zij gelegenheid om even op adem te komen en zodoende de zorg voor hun naaste langer vol te houden.

Bereikbaarheid
Onze dagbesteding op locatie De Lichtboei is - ook voor mindervaliden - goed te bereiken met de auto en het openbaar vervoer. Daarnaast beschik de dagbesteding over een eigen vervoersvoorziening voor cliënten.

Om op de dagbesteding terecht te kunnen, dient er een WMO-indicatie bij de gemeente aangevraagd te worden. Onze medewerkers helpen u hier graag bij! Voor meer informatie over de dagbesteding en het verkrijgen van de juiste zorgindicatie kunt u terecht bij de medewerkers van de dagbesteding (op maandag, woensdag en vrijdag, van 9.00 uur tot 16.00 uur) of bij de medewerker klantenservice van Tellus (op maandag t/m donderdag, van 9.00 uur tot 16.00 uur), te bereiken op 0223 63 85 00.

Wachtlijst Dagbesteding 
Dagbesteding*:5 plaatsen **


* De Dagbesteding is alleen beschikbaar voor personen met een WMO indicatie.
** Beschikbaar op maandag, woensdag en vrijdag.
Laatste update van de wachtlijst: 11 juli 2019.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie ontvangen over ons diensten- en welzijnsaanbod? Vul hieronder uw gegevens in, dan neemt één van onze medewerkers zo snel mogelijk contact met u op.
Het formulier is succesvol verzonden.

Contact

Voor informatie en vragen kunt u altijd bellen, mailen of langskomen op één van onze locaties. 
Het algemene e-mailadres van Zorggroep Tellus is info@zorggroeptellus.nl

Locatie De Lichtboei

IJsselmeerstraat 2
1784 MA Den Helder
T (0223) 63 85 00
F (0223) 63 37 14

Locatie De Groene Vecht

Vechtstraat 250
1784 TG Den Helder
T (0223) 68 59 20
F (0223) 68 59 59
De informatie op deze website is uitsluitend bedoeld als algemene informatie.
Er kunnen geen rechten aan deze gegevens worden ontleend.

Disclaimer
Powered by Druktemaker