Eerstelijns Verblijf (ELV)
 Spoed- en herstelzorg
Zorggroep Tellus verzorgt ELV (eerstelijns verblijf), het vroegere KDO (kortdurende opname) op locatie De Lichtboei.
De opnameduur is voor maximaal 12 weken. Hierna zal een passende oplossing bedacht worden, bijvoorbeeld thuiszorg.

Met herstelbedden.nu maakt Zorggroep Tellus, samen met zorgorganisaties als Wilgaerden, Westfriesgasthuis, Zorgkoepel West-Friesland en Westfriese Huisartsenorganisaties uit West-Friesland en uit de Kop van Noord-Holland; HKN Huisartsen, Vrijwaard, Omring, Woonzorggroep Samen, HONK en Noordwest Ziekenhuisgroep, de eerste stap naar één gezamelijke spoed- en herstelzorg, met als doel deze te verbeteren en te versnellen. Op de website herstelbedden.nu kunnen verwijzers direct zien bij welke zorglocaties in West-Friesland en de Kop van Noord-Holland er bedden beschikbaar zijn en voor welk zorgtype. Dit helpt hen om patiënten nog sneller passend te plaatsen. De informatie op herstelbedden.nu is zo actueel mogelijk, maar kan nooit 100% actueel zijn; daarom is het verstandig als de verwijzer ook altijd even belt met de opname coördinator van Tellus via locatie De Lichtboei. De opname coördinator overlegt met de verwijzer en vraagt waar nodig de indicatie aan. De verwijzing vindt plaats volgens het afwegingsinstrument ELV. De voorkeur van de cliënt is uiteraard leidend; indien de gewenste locatie geen beschikbaar bed heeft, wordt gekeken naar een andere locatie in een cirkel rondom de gewenste locatie, waarbij hier ook de voorkeur van de cliënt leidend is.

Bent u huisarts en wilt u een cliënt aanmelden voor ELV (eerstelijns verblijf)? Neem dan contact op met opname coördinator Rowena Rijlaarsdam, aanwezig van maandag t/m donderdag van 9.00 uur tot 16.00 uur . U kunt na het gesprek het triage formulier downloaden.
Dit formulier dient u correct in te vullen en een doorverwijsbrief bij te voegen. De documenten kunt u faxen naar locatie De Lichtboei t.a.v. R. Rijlaarsdam. Voor vragen en/of opmerkingen kunt u contact opnemen met de opname coördinator.

Wilt u meer informatie ontvangen over het eerstelijns verblijf.
Neemt u dan contact op met de receptie van De Lichtboei. Onze medewerkers helpen u graag verder!
Contact
Voor informatie en vragen kunt u altijd bellen, mailen of langskomen op één van onze locaties.
Het algemene e-mailadres van Zorggroep Tellus is info@zorggroeptellus.nl
Locatie De Lichtboei
IJsselmeerstraat 2
1784 MA Den Helder
T (0223) 63 85 00
F (0223) 63 37 14
Locatie De Groene Vecht
Vechtstraat 250
1784 TG Den Helder
T (0223) 68 59 20
F (0223) 68 59 59
De informatie op deze website is uitsluitend bedoeld als algemene informatie.
Er kunnen geen rechten aan deze gegevens worden ontleend.