Groepsverzorging
Professionele begeleiding en een gestructureerd dagprogramma
Voor cliënten met gevorderde geheugenproblemen heeft Zorggroep Tellus de mogelijkheid om deel te nemen aan het project groepsverzorging. Op de groepsverzorging wordt gedurende de dag meer structuur en begeleiding geboden en worden er tevens gerichte activiteiten georganiseerd. Op de locatie De Lichtboei zijn twee huiskamers aanwezig waar de groepsverzorging plaatsvindt. Op de locatie De Groene Vecht is één huiskamer aanwezig voor groepsverzorging.

Bij de groepsverzorging volgen bewoners van Zorggroep Tellus een gestructureerd dagprogramma dat bestaat uit begeleiding bij maaltijden en activiteiten. Bijvoorbeeld verschillende spellen doen, beweging en samen koken. Het doel van deze activiteiten is de cliënt te helpen een zinvolle invulling aan de dag te geven en zo actief mogelijk te blijven. Bij Zorggroep Tellus vindt groepsverzorging zeven dagen per week plaats, van 's ochtends tot 's avonds. Voor groepsverzorging hebben cliënten een aparte indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ) nodig. Deze kan, samen met u, aangevraagd worden door de klantenservice medewerker.

Samen dementievriendelijk
Zorggroep Tellus is een dementievriendelijk organisatie en geeft hier invulling aan op diverse manieren. Zo beschikt Tellus op beide locaties over een groepsverzorging voor ouderen met dementie en biedt Tellus dagbesteding aan, waar ook ouderen met een lichte vorm van dementie van harte welkom zijn.

Op beide locaties beschikt Tellus over een tovertafel en Qwiek systeem, welke regelmatig worden gebruikt voor bewoners met dementie.
De Tovertafel is een speelse zorginnovatie die ouderen in de latere fasen van dementie met elkaar en met hun omgeving verbindt en beweging stimuleert. Het Qwiek systeem creëert een audiovisuele beleving voor cliënten, waardoor ze meegenomen worden in hun persoonlijke belevingswereld. Het Qwiek systeem dient daarnaast ook als alternatief voor onrust medicatie gedurende de dag en nacht.
Tellus organiseert voor mensen met dementie diverse activiteiten.

Er zijn daarnaast twee dagbestedingscoaches en een werkgroep actief, die zich voortdurend bezig houden met het optimaliseren van de leefomgeving, zorgbehoefte en het welzijn van de cliënt met dementie.

Tellus is een dementievriendelijke organisatie en staat aangeschreven bij het netwerk Samen Dementievriendelijk.
Meer weten over dementie?
De website Wegwijzerdementie.nl zet de belangrijkste informatie over dementie op een rijtje. Daarnaast biedt de website informatie over het aanbod aan ondersteuning & zorg voor mensen met dementie en hun naasten in Noord-Holland-Noord. Mantelzorgers van mensen met dementie zitten met talloze vragen. Zoals: wat staat me te wachten? Wat moet ik regelen? Maar ook: welke hulp is er mogelijk en waar vind ik die? Wegwijzerdementie.nl geeft niet alleen inhoudelijke informatie, maar laat ook zien welke zorg- en welzijnsorganisaties in de buurt hulp kunnen bieden.

​​​​​​​De website toont het complete hulpaanbod voor mensen met dementie en hun naasten in alle 18 gemeenten in Noord-Holland Noord. Het gaat om de regio's: Kop van Noord-Holland, West-Friesland en de regio Alkmaar.
bezoek Wegwijzerdementie.nl
Contact
Voor informatie en vragen kunt u altijd bellen, mailen of langskomen op één van onze locaties.
Het algemene e-mailadres van Zorggroep Tellus is info@zorggroeptellus.nl
Locatie De Lichtboei
IJsselmeerstraat 2
1784 MA Den Helder
T (0223) 63 85 00
F (0223) 63 37 14
Locatie De Groene Vecht
Vechtstraat 250
1784 TG Den Helder
T (0223) 68 59 20
F (0223) 68 59 59
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlZorggroep Tellus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
De informatie op deze website is uitsluitend bedoeld als algemene informatie.
Er kunnen geen rechten aan deze gegevens worden ontleend.