Geestelijke verzorging

Zorg is veel meer dan alleen fysieke of medische ondersteuning. Ook de geest vraagt om zorg en aandacht. Verandering of ziekte brengt vaak veel onrust met zich mee. Dat begrijpen we en daar hebben we oog en een luisterend oor voor.

Wat is geestelijke verzorging?

Saskia Treu is geestelijk verzorger; een specialist in Zingeving, Levensvragen en Spiritualiteit. Samen onderzoekt zij hoe u, als bewoner van Zorggroep Tellus, in het leven staat. Saskia ondersteunt u bij het verstevigen van uw krachtbronnen, vooral als u in uw leven te maken krijgt met het verwerken van een ervaring van verlies of als u ingrijpende ervaringen moet verwerken.

In gesprekken met Saskia helpt ze u dingen te verwerken, relaties te herstellen en/of te verdiepen, om te vergeven, spijt te betuigen of dankbaarheid te voelen in de laatste fase van uw leven.
Saskia is er voor elke religieuze overtuiging, levensbeschouwing en spiritualiteit met onvoorwaardelijke acceptatie.

Saskia weet dat het beste medicijn soms een open hart is, een luisterend oor, een warme hand om vast te houden, of een schouder om uit te huilen. Saskia kan u ook bijstaan met fijne rituelen, een mooi lied, een gedicht of gedachte vormgeven, een gebed helpen zeggen, of een zegening. Als u dat wenst, kan zij u ook helpen bij het plannen en organiseren van herdenkingsbijeenkomsten of u in contact brengen met een geestelijke uit uw eigen geloofstraditie.

Veelgestelde vragen

Bij de receptie vraagt u naar een aanmeldformulier voor geestelijke verzorging. Deze mag u in een box schuiven. Saskia neemt dan snel contact met u op voor een kennismakingsgesprek.

Op beide locaties van Zorggroep Tellus (De Lichtboei en De Groene Vecht) is het mogelijk om geestelijke begeleiding te ontvangen. Dit kan op verzoek van bewoners, medewerkers, vrijwilligers en naasten

In de twee locaties van Zorggroep Tellus (De Lichtbloei en De Groene Vecht) is het mogelijk om, op verzoek van bewoners, medewerkers, vrijwilligers en naasten, geestelijke begeleiding te ontvangen.

Saskia werkt op maandagen van 8.30 uur tot en met 17.00 uur. De oneven weken is zij aanwezig in De Lichtboei en de even weken in De Groene Vecht.

Voor andere vragen en/of opmerkingen kunt u contact opnemen via:

Contact

Contact opnemen met de geestelijk verzorger van Tellus?

Receptie

De Lichtboei

Receptie 

De Groene Vecht 

Samen zorgen
we dat u
stadsbewoner blijft.

Ouder worden komt met gebreken. Een bekend gezegde en helaas vaak waar. Samen zorgen we ervoor dat u de ondersteuning en zorg krijgt die ervoor zorgen dat u zolang mogelijk uw eigen leven kan blijven leiden. Zoals u dat gewend en vertrouwd bent. Met zorg aan huis of bij ons thuis, aangepast op wat voor u nodig is en met aandacht aan u gegeven door een klein team van zorgprofessionals. Vaste gezichten en zorg op maat. Dat is Tellus. 

Wilt u voortaan de VerTellus ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en kom alles over Tellus te weten.