Locatie De Lichtboei
Locatie De Lichtboei is sinds jaar en dag een begrip in Nieuw Den Helder en een thuis voor ruim 70 cliënten. Ouderen verblijven op De Lichtboei voor persoonlijke verpleging, verzorging, begeleiding en behandeling van diverse zorgproblematiek. 

‌De begane grond en buitengevel van De Lichtboei zijn geheel in stijl van de Helderse omgeving met het thema ‘strand’. Bewoners beschikken over een eigen appartement, met keuken en badkamer en er is een gezamenlijke huiskamer voor bewoners met psychogeriatrische problematiek. Bewoners worden (indien gewenst) betrokken bij lichte huishoudelijke taken, zoals helpen met koken, tafeldekken of de was opvouwen. Het is wonen zoals thuis met persoonlijke zorg.

Op de begane grond vindt u het restaurant, de winkel, de kapsalon (te bereiken via tel. nr. 0223 63 85 00) en de activiteitenruimte. Vanzelfsprekend bent u ook van harte welkom voor het nuttigen van een (warme) maaltijd in het restaurant of deelnemen aan een van de vele activiteiten, zoals de wekelijkse bingo en het bewegen op muziek. Bewoners kunnen op verschillende plekken in De Lichtboei uitrusten, kletsen, een spelletje spelen en/of koffie drinken. Daarnaast is het buiten ook gezellig op het knusse terras. Ook familieleden komen er graag.

Bewoners kunnen in De Lichtboei verschillende activiteiten ondernemen, zoals muziek luisteren, de krant lezen of samen koffie drinken. Er worden muzikale optredens verzorgd en daarnaast wordt de wekelijkse bingo en creatieve ochtenden georganiseerd. Verder wordt bewegen gestimuleerd. Bewoners kunnen mee doen aan het bewegen op muziek, het koersballen en de locatie beschikt over een duofiets en een biljarttafel. Koffie en thee zal klaar staan!
Adres
Locatie De Lichtboei
‌IJsselmeerstraat 2
‌1784 MA Den Helder


Telefoonnummer
‌0223 63 85 00
Contact
Voor informatie en vragen kunt u altijd bellen, mailen of langskomen op één van onze locaties.
Het algemene e-mailadres van Zorggroep Tellus is info@zorggroeptellus.nl
Locatie De Lichtboei
IJsselmeerstraat 2
1784 MA Den Helder
T (0223) 63 85 00
F (0223) 63 37 14
Locatie De Groene Vecht
Vechtstraat 250
1784 TG Den Helder
T (0223) 68 59 20
F (0223) 68 59 59
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlZorggroep Tellus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
De informatie op deze website is uitsluitend bedoeld als algemene informatie.
Er kunnen geen rechten aan deze gegevens worden ontleend.