Zorggroep Tellus breidt Veiligvoedsel.nl uit
DEN HELDER - 13 oktober 2016

Locatie De Lichtboei van Zorggroep Tellus heeft het keurmerk Veiligvoedsel.nl behaald voor de Front-office. Tijdens een feestelijke bijeenkomt op woensdag 12 oktober a.s. zal de heer Gert-Jan Hemmers, directeur van Stichting Veiligvoedsel.nl, het certificaat overhandigen aan Ben van den Brink, keukencoördinator van Zorggroep Tellus. In juni en augustus 2016 werden de jaarlijkse keurmerkaudits uitgevoerd door Stichting Veiligvoedsel.nl bij de locaties De Groene Vecht en De Lichtboei. Beide locaties hebben de audits (in de centrale bereidingsruimte en de front-office) met een goed gevolg doorlopen.De Front-office van locatie De Lichtboei heeft dit jaar het keurmerk behaald met een 8,89. Een prestatie waar de medewerkers meer dan trots op kunnen én mogen zijn!De centrale bereidingsruimte draagt het keurmerk al sinds 28 mei 2012 en scoorde dit jaar een 8,27. Locatie De Groene Vecht draagt sinds 31 mei 2012 het keurmerk. Dit jaar behaalde de centrale bereidingsruimte van De Groene Vecht een 8,23 en de front-office een 8,14.Zulke blijvend goede resultaten kunnen alleen worden behaald door enthousiaste en gemotiveerde medewerkers. Een groot compliment voor alle medewerkers!Met het Keurmerk Veiligvoedsel.nl toont Zorggroep Tellus aan dat zij voldoet aan de normen, richtlijnen en regels zoals vermeld in de Hygiënecode voor de voedingsverzorging in zorginstellingen en Defensie 2014. Om in aanmerking te komen voor het Keurmerk Veiligvoedsel.nl dient een instelling een 7,5 of hoger te scoren tijdens de keuring, waarbij wordt getoetst op 250 tot 500 punten. Tevens mag er tijdens de keurmerkaudit geen blokkadepunt optreden (een afwijking die de voedselveiligheid direct in gevaar brengt/kan brengen).

Doel van het Keurmerk Veiligvoedsel.nl
Veilig voedsel is voor iedereen de eerste levensbehoefte. Stichting Veiligvoedsel.nl maakt zich sterk voor herkenbare en werkbare voedselveiligheid in Nederland. Met de introductie van het Keurmerk Veiligvoedsel.nl is een zorginstelling in staat aan haar cliënten haar kookkwaliteit te tonen. De bewoners krijgen hierdoor de door velen verlangde keuze voor veilig en lekker eten.
Contact
Voor informatie en vragen kunt u altijd bellen, mailen of langskomen op één van onze locaties.
Het algemene e-mailadres van Zorggroep Tellus is info@zorggroeptellus.nl
Locatie De Lichtboei
IJsselmeerstraat 2
1784 MA Den Helder
T (0223) 63 85 00
F (0223) 63 37 14
Locatie De Groene Vecht
Vechtstraat 250
1784 TG Den Helder
T (0223) 68 59 20
F (0223) 68 59 59
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlZorggroep Tellus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
De informatie op deze website is uitsluitend bedoeld als algemene informatie.
Er kunnen geen rechten aan deze gegevens worden ontleend.