Aanleunwoningen De Groene Vecht

Wonen op een pracht locatie

Wonen aan het water met alles binnen handbereik. Wie wilt dat nou niet?! Aan de Vechtstraat, naast woon-/zorgcentrum De Groene Vecht, realiseerde Woningstichting Den Helder en Zorggroep Tellus in april 2016 éénentwintig prachtige huurwoningen, verdeeld over drie hofjes van zes woningen en één woningblok van drie woningen. 

Komt u in aanmerking voor één van onze aanleunwoningen?

Deze woningen zijn bestemd voor mensen met een zorgvraag. Bij de indeling van de woning is er rekening mee gehouden dat alle voorzieningen zich op de begane grond bevinden (levensloopbestendig). Dit houdt in dat huurders op de begane grond de beschikking hebben over een ruime woonkamer, een slaapkamer en een badkamer. Op de bovenverdieping is nog een tweede (slaap)kamer aanwezig.

Iedereen vanaf 55 plus kan in aanmerking komen voor een aanleunwoning, echter krijgen mensen met een zorgvraag voorrang. Meer informatie over onze thuiszorg vindt u op deze pagina. Heeft u vragen met betrekking tot hulpmiddelen in en rond het huis, dan kunt u terecht bij het Sociaal Domein (gemeente Den Helder).

Zorggroep Tellus dient voor de toewijzing van deze woningen zich te houden aan de nieuwe regelgeving die per 1 januari 2017 is ingegaan. Dit houdt in dat wij passend dienen toe te wijzen.
Het verzamelinkomen voor een éénpersoonshuishouden dient te liggen tussen de € 22.200,- en de € 36.165,-. Het gezamelijke verzamelinkomen voor een tweepersoonshuishouden dient te liggen tussen de € 30.150,- en de € 36.165,-. Mocht uw verzamelinkomen boven het genoemde bedrag liggen, dan kunt u alleen in aanmerking komen indien u tien uur of meer (persoonlijke) zorg per week nodig heeft.
U kunt een IBRI (inkomensverklaring) van De Belastingdienst aanvragen via tel. 0800-0543, waarna u deze binnen vijf werkdagen thuis ontvangt.

Indien u woont in één van onze aanleunwoningen, dan kunt u uiteraard (tegen betaling) gebruik maken van al onze diensten en faciliteiten. Zo beschikt De Groene Vecht over een kapperszaak en een winkeltje. Maar u bent ook van harte welkom tijdens gezellige activiteiten, zoals de bingo of de bakclub. U kunt bij ons de maaltijd nuttigen in het restaurant of kiezen voor maaltijden aan huis met onze Tafeltje Dekje maaltijdservice.

De huurprijs van onze aanleunwoningen en meer informatie is op te vragen via de receptie van De Groene Vecht (0223 685920). U kunt dan vragen naar de klantenservice medewerker.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie ontvangen over ons diensten- en welzijnsaanbod? Vul hieronder uw gegevens in, dan neemt één van onze medewerkers zo snel mogelijk contact met u op.
Het formulier is succesvol verzonden.

Contact

Voor informatie en vragen kunt u altijd bellen, mailen of langskomen op één van onze locaties. 
Het algemene e-mailadres van Zorggroep Tellus is info@zorggroeptellus.nl

Locatie De Lichtboei

IJsselmeerstraat 2
1784 MA Den Helder
T (0223) 63 85 00
F (0223) 63 37 14

Locatie De Groene Vecht

Vechtstraat 250
1784 TG Den Helder
T (0223) 68 59 20
F (0223) 68 59 59
De informatie op deze website is uitsluitend bedoeld als algemene informatie.
Er kunnen geen rechten aan deze gegevens worden ontleend.