Aanleunwoningen De Groene Vecht

Wonen op een pracht locatie

Wonen aan het water met alles binnen handbereik. Wie wilt dat nou niet?! Aan de Vechtstraat, naast woon-/zorgcentrum De Groene Vecht, realiseerde Woningstichting Den Helder en Zorggroep Tellus in april 2016 éénentwintig prachtige huurwoningen, verdeeld over drie hofjes van zes woningen en één woningblok van drie woningen. 

Komt u in aanmerking voor één van onze aanleunwoningen?

Deze woningen zijn bestemd voor mensen met een zorgvraag. Bij de indeling van de woning is er rekening mee gehouden dat alle voorzieningen zich op de begane grond bevinden (levensloopbestendig). Dit houdt in dat huurders op de begane grond de beschikking hebben over een ruime woonkamer, een slaapkamer en een badkamer. Op de bovenverdieping is nog een tweede (slaap)kamer aanwezig.
Iedereen vanaf 55plus kan in aanmerking komen voor een aanleunwoning, echter krijgen mensen met een zorgvraag voorrang. Indien u of uw partner zorg nodig heeft, kunt u thuiszorg aanvragen van Tellus. Meer informatie over onze thuiszorg vindt u op deze pagina. Heeft u vragen met betrekking tot hulpmiddelen in en rond het huis, dan kunt u terecht bij het Sociaal Domein (gemeente Den Helder).

Zorggroep Tellus dient zich, voor de toewijzing van de woningen aan de Vechtstraat, te houden aan de nieuwe regelgeving die per 1 januari 2016 is ingegaan. Dit houdt in dat wij passend dienen toe te wijzen én dat Tellus en Woningstichting Den Helder de (sociale) huurwoningen moet verhuren aan woningzoekenden met een inkomen dat volgens de wetgeving ‘past’ bij de huurprijs. De overheid wil met deze maatregel voorkomen dat huishoudens met de laagste inkomens in te dure woningen terechtkomen. Het verzamelinkomen voor een éénpersoonshuishouden dient minimaal € 22.400,- en maximaal € 38.035,- te zijn. Het gezamenlijke verzamelinkomen voor een tweepersoonshuishouden dient tussen de € 30.400,- en € 38.035,- te zijn. Indien uw jaarinkomen hoger ligt dan €38.035,- kunt u alleen een aanleunwoning huren, als u beschikt over een indicatie vanuit de Wet langdurige zorg. Om er achter te komen of u in aanmerking komt voor één van de woningen aan de Vechtstraat, kunt u een IBRI (inkomensverklaring) van De Belastingdienst aanvragen. De woningcorporatie bepaalt aan de hand van de inkomensverklaring of u in aanmerking komt voor een bepaalde huurwoning. Op uw inkomensverklaring staat onder andere uw inkomensgegevens en het jaar waarover de inkomensverklaring afgeven is. U kunt de inkomensverklaring van De Belastingdienst aanvragen via tel. 0800-0543, waarna u deze binnen vijf werkdagen thuis ontvangt. Zonder IBRI komt u helaas niet in aanmerking voor een aanleunwoning aan de Vechtstraat. De huurprijs van de woningen aan de Vechtstraat bedraagt (d.d. 01-07-2019) 
€ 705,06,- per maand, inclusief de servicekosten.

Indien u woont in één van onze aanleunwoningen, dan kunt u uiteraard (tegen betaling) gebruik maken van al onze diensten en faciliteiten. Zo beschikt De Groene Vecht over een kapperszaak en een winkeltje. Maar u bent ook van harte welkom tijdens gezellige activiteiten, zoals de bingo of de bakclub. U kunt bij ons de maaltijd nuttigen in het restaurant of kiezen voor maaltijden aan huis met onze Tafeltje Dekje maaltijdservice.

Wilt u meer informatie over de aanleunwoningen, bijvoorbeeld de huurprijs, dan kunt u contact opnemen met de klantenservice medewerker, te bereiken door te bellen naar de receptie van De Lichtboei of De Groene Vecht. 

Wachtlijst
Aanleunwoningen:   0 beschikbaar  

9 actief wachtend met zorgvraag
                         
                           
31 actief wachtend zonder zorgvraag
Laatste update van de wachtlijst: 6 november 2019

Meer informatie?

Wilt u meer informatie ontvangen over ons diensten- en welzijnsaanbod? Vul hieronder uw gegevens in, dan neemt één van onze medewerkers zo snel mogelijk contact met u op.
Het formulier is succesvol verzonden.

Contact

Voor informatie en vragen kunt u altijd bellen, mailen of langskomen op één van onze locaties. 
Het algemene e-mailadres van Zorggroep Tellus is info@zorggroeptellus.nl

Locatie De Lichtboei

IJsselmeerstraat 2
1784 MA Den Helder
T (0223) 63 85 00
F (0223) 63 37 14

Locatie De Groene Vecht

Vechtstraat 250
1784 TG Den Helder
T (0223) 68 59 20
F (0223) 68 59 59
De informatie op deze website is uitsluitend bedoeld als algemene informatie.
Er kunnen geen rechten aan deze gegevens worden ontleend.

Disclaimer
Powered by Druktemaker