Thuiszorg
Thuis met Tellus
Met de thuiszorg van Zorggroep Tellus ontvangt u alle ondersteuning die u nodig heeft, in het comfort van uw eigen huis. Heeft u bijvoorbeeld ondersteuning nodig bij lichamelijke verzorging, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Zorggroep Tellus zorgt voor u, thuis en in de wijk! Indien u thuiszorg nodig heeft, dan kunt u rechtstreeks bellen naar het thuiszorgteam op 06 22 76 21 56 of bel onze wijkverpleegkundige via 06 10 09 28 04. Tellus biedt zorg ter preventie, zodat u zolang als mogelijk thuis kunt wonen. Denk aan zorg die uw mantelzorger (vaak echtgenoot of kinderen) nu doet, zoals hulp bij wassen en aankleden. Wij nemen het graag van hen over, zodat uw echtgenoot ook echtgenoot blijft en/of uw kind ook kind in plaats van verzorger.
‌Zorggroep Tellus is geworteld en gevestigd in Den Helder. Het werkgebied is dan ook de gemeente Den Helder, maar ook als u buiten de gemeente Den Helder woont, kunt u bij ons terecht met al uw zorg en welzijnsvragen.
Alle ondersteuning binnen handbereik
Het thuiszorgteam van Zorggroep Tellus bestaat uit ervaren verpleegkundigen en verzorgenden, die u graag van dienst zijn. Wij werken met een klein team. Hierdoor krijgt u uw thuiszorg zoveel mogelijk van dezelfde mensen, die u en uw omgeving als geen ander kennen. Met de thuiszorg van Zorggroep Tellus ontvangt u alle ondersteuning die u nodig heeft, in het comfort van uw eigen huis. 

Denkt u bijvoorbeeld aan:
- Verzorging: ondersteuning bij lichamelijke verzorging, zoals douchen, wassen en aan- en uitkleden.
- Verpleging: medische handelingen, zoals wond-, stoma- en katheterzorg.
- Ondersteuning bij overleg met uw huisarts en apotheek.
- Begeleiding bij zelfzorg, zoals het aantrekken van (steun)kousen.
- Verzorging van uw medicatie.
- Persoonlijke alarmering.
- Overbruggingszorg: Het kan voorkomen dat de zorg waarvoor u kiest niet altijd direct beschikbaar is. Als u een WLZ indicatie heeft voor zorg met verblijf, kan Zorggroep Tellus zorgen voor de overbruggingszorg bij u thuis tot het moment dat u wordt opgenomen.
- Dagbesteding met sociale activiteiten.

Wat kost thuiszorg?
Thuiszorg wordt betaald door uw zorgverzekeraar. U bent geen eigen bijdrage verschuldigd en er geldt geen eigen risico. Zorggroep Tellus heeft voor het leveren van thuiszorg met alle zorgverzekeraars contracten afgesloten.

‌Als u een Wlz (Wet langdurige zorg) indicatie heeft, wordt de zorg betaald door Het Zorgkantoor. U betaalt over de geleverde zorg een eigen bijdrage die wordt vastgesteld door het Centraal Administratie Kantoor (CAK).

Persoonsgebonden budget (PGB)
Het persoonsgebonden budget voor persoonlijke verzorging en verpleging wordt betaald door uw zorgverzekeraar. Als u een herindicatie nodig heeft, kan de wijkverpleegkundige van Zorggroep Tellus vaststellen wat u aan zorg nodig heeft.

Als u voor het eerst zorg van Zorggroep Tellus krijgt, kunnen wij binnen 24 uur voor u klaar staan. Onze medewerkers zijn vakkundig en werken kleinschalig: zij kennen u en u krijgt in de meeste gevallen een 'eigen' vertrouwde zorgverlener.
Voor meer informatie kunt u direct contact opnemen met de wijkverpleegkundige (telefoonnummer: 06 10 09 28 04 of e-mail: h.van.spijker@zorggroeptellus.nl) of het thuiszorgteam van Tellus (telefoonnummer: 06 22 76 21 56 of e-mail: thuiszorg@zorggroeptellus.nl). Uiteraard kunt u ook bellen naar één van onze locaties. Onze medewerkers helpen u graag.

Cliënttevredenheidsonderzoek (PREM)
‌Voor Zorggroep Tellus is het belangrijk om te weten hoe cliënten de zorg thuis ervaren, daarom hebben wij door een onafhankelijk onderzoeksbureau een cliënttevredenheidsonderzoek (PREM) onder onze thuiszorgcliënten uitgevoerd. PREM is een gestandaardiseerde vragenlijst die de ervaring en beleving van cliënten met de zorg meet. ‌Met de resultaten van dit onderzoek kan Tellus haar dienstverlening, waar nodig, verbeteren. Cliënten van de thuiszorg die zijn ondervraagd, hadden de mogelijkheid om op een schaal van 1 tot 10 aan te geven in hoeverre zij het met de stellingen eens waren. ‌De thuiszorg heeft een prachtige score behaald. De uitkomsten vind je via deze link

Lees gezellig mee!
‌Aan het begin van elke maand schrijft onze wijkverpleegkundige met een mooie column over het werken in de thuiszorg. Heeft u de column nog niet gelezen? Via onderstaande button kunt u alle columns lezen! 
klik hier voor de columns
Contact
Voor informatie en vragen kunt u altijd bellen, mailen of langskomen op één van onze locaties.
Het algemene e-mailadres van Zorggroep Tellus is info@zorggroeptellus.nl
Locatie De Lichtboei
IJsselmeerstraat 2
1784 MA Den Helder
T (0223) 63 85 00
F (0223) 63 37 14
Locatie De Groene Vecht
Vechtstraat 250
1784 TG Den Helder
T (0223) 68 59 20
F (0223) 68 59 59
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlZorggroep Tellus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
De informatie op deze website is uitsluitend bedoeld als algemene informatie.
Er kunnen geen rechten aan deze gegevens worden ontleend.