Thuiszorg
Thuis met Tellus
Met de thuiszorg van Zorggroep Tellus ontvangt u alle ondersteuning die u nodig heeft, in het comfort van uw eigen huis. Heeft u bijvoorbeeld ondersteuning nodig bij lichamelijke verzorging, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Zorggroep Tellus zorgt voor u, thuis en in de wijk!
Alle ondersteuning binnen handbereik
Het thuiszorgteam van Zorggroep Tellus bestaat uit ervaren verpleegkundigen en verzorgenden, die u graag van dienst zijn. Daarnaast beschikt Tellus over een aantal medewerkers met een Hbo Verpleegkundige diploma. Zij kunnen indicaties vaststellen volgens de regels van de Zorgverzekeringswet (Zvw). Wij werken met een klein team. Hierdoor krijgt u uw thuiszorg zoveel mogelijk van dezelfde mensen, die u en uw omgeving als geen ander kennen.

Met de thuiszorg van Zorggroep Tellus ontvangt u alle ondersteuning die u nodig heeft, in het comfort van uw eigen huis. Denkt u bijvoorbeeld aan:
- Verzorging: ondersteuning bij lichamelijke verzorging, zoals douchen, wassen en aan- en uitkleden.
- Verpleging: medische handelingen, zoals wond-, stoma- en katheterzorg.
- Ondersteuning bij overleg met uw huisarts en apotheek.
- Begeleiding bij zelfzorg, zoals het aantrekken van (steun)kousen.
- Verzorging van uw medicatie.
- Persoonlijke alarmering.
- Overbruggingszorg: Het kan voorkomen dat de zorg waarvoor u kiest niet altijd direct beschikbaar is. Als u een WLZ indicatie heeft voor zorg met verblijf, kan Zorggroep Tellus zorgen voor de overbruggingszorg bij u thuis tot het moment dat u wordt opgenomen.
- Dagbesteding met sociale activiteiten.

Wat kost thuiszorg?
Thuiszorg wordt vanaf 1 januari 2015 betaald door uw zorgverzekeraar. U bent geen eigen bijdrage verschuldigd en er geldt geen eigen risico. Zorggroep Tellus heeft voor het leveren van thuiszorg met alle zorgverzekeraars contracten afgesloten.

Als u een Wlz (Wet langdurige zorg) indicatie heeft, wordt de zorg betaald door Het Zorgkantoor. U betaalt over de geleverde zorg een eigen bijdrage die wordt vastgesteld door het Centraal Administratie Kantoor (CAK).

Persoonsgebonden budget (PGB)
Het persoonsgebonden budget voor persoonlijke verzorging en verpleging wordt betaald door uw zorgverzekeraar. Als u een herindicatie nodig heeft, kan de wijkverpleegkundige van Zorggroep Tellus vaststellen wat u aan zorg nodig heeft.

Als u voor het eerst zorg van Zorggroep Tellus krijgt, kunnen wij binnen 24 uur voor u klaar staan. Onze medewerkers zijn vakkundig en werken kleinschalig: zij kennen u en u krijgt in de meeste gevallen een 'eigen' vertrouwde zorgverlener.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze locaties of direct bellen naar de dagoudste op tel. nr.: 06 - 22 76 21 56 of e-mailen naar dagoudste@zorggroeptellus.nl.


Cliënttevredenheidsonderzoek
In de zomer van 2017 heeft Zorggroep Tellus een cliënttevredenheidsonderzoek gedaan onder haar EMZ cliënten. 64% van de ondervraagden beveelt Zorggroep Tellus aan, aan diens familie, vrienden en kennissen en geeft ons een 7 of hoger!
Contact
Voor informatie en vragen kunt u altijd bellen, mailen of langskomen op één van onze locaties.
Het algemene e-mailadres van Zorggroep Tellus is info@zorggroeptellus.nl
Locatie De Lichtboei
IJsselmeerstraat 2
1784 MA Den Helder
T (0223) 63 85 00
F (0223) 63 37 14
Locatie De Groene Vecht
Vechtstraat 250
1784 TG Den Helder
T (0223) 68 59 20
F (0223) 68 59 59
De informatie op deze website is uitsluitend bedoeld als algemene informatie.
Er kunnen geen rechten aan deze gegevens worden ontleend.