22 februari 2023

Ouderen koken 1.500 liter soep voor aardbevingsslachtoffers

Nieuws
Cliënten, vrijwilligers en koks van de Helderse Zorggroep Tellus gaan maar liefst 1.500 liter erwtensoep koken om de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië via Giro 555 te steunen. De soep wordt op 1 maart aan de buurt verkocht vanuit locatie De Lichtboei.

 

Op deze dag starten de ouderen samen met de koks en vrijwilligers al om 8.00 uur ‘s ochtends met het bereiden van de erwtensoep om er vervolgens tussen 11.30 uur en 16.00 uur zoveel mogelijk van te verkopen.

 

Van zowel locatie De Groene Vecht als De Lichtboei doen er cliënten, vrijwilligers en koks mee. Samen hopen ze te zorgen voor een zo hoog mogelijke opbrengst voor Giro 555. 

 

Buurtgenoten, familie en vrienden kunnen voor 5 euro 1 liter verse erwtensoep kopen. Met deze hartverwarmende soep willen de cliënten van Zorggroep Tellus graag hun medeleven en betrokkenheid voor de vele aardbevingsslachtoffers tonen.

 

Met de actie van Zorggroep Tellus wordt volop de verbinding gezocht met de saamhorige wijken waarin de locaties al sinds jaar en dag thuishoren. De gemeenschap speelt een belangrijke rol in de zorgvisie van Tellus, die met haar ouderen, vrijwilligers en medewerkers al generaties Thuis in Den Helder is. 

 

Als je meer wil weten over de actie en hoe je kunt helpen, of over Zorggroep Tellus zelf kun je contact opnemen met Wilco van der Most via w.van.der.most@zorggroeptellus.nl.

Wilt u voortaan de VerTellus ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en kom alles over Tellus te weten. 

Gerelateerde items

Nieuws

Zorggroep Tellus ontvangt replica Van Gogh schilderij

25 mei 2023
Aan Jenny van der Wal, vrijwilliger van Zorggroep Tellus, werd woensdag 24 mei 2023 tijdens een feestelijke bijeenkomst met de bewoners een...
Nieuws

Tellus ontvangt PREZO Gouden keurmerk voor locaties De Lichtboei en De Groene Vecht

17 januari 2023
Tellus ontvangt PREZO Gouden keurmerk voor locaties De Lichtboei en De Groene Vecht Op 5 en 6 december jl. is Tellus voorgedragen...
Nieuws

Ouderenzorgorganisatie Tellus aan de slag met data

01 december 2022
“Het echte werk begint nu pas” Denk je dat innovatie niet is weggelegd voor kleinschalige zorgorganisaties? Zeker wel! Onlangs gingen de twee...

Wilt u voortaan de VerTellus ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en kom alles over Tellus te weten.