Personenalarmering

Personen-
alarmering

Met één druk op de knop altijd iemand in de buurt. Dat geeft een veilig gevoel.

Altijd hulp bij de hand

U wilt graag zelfstandig blijven wonen, maar wat als u plotseling iets overkomt terwijl u alleen thuis bent? Zorggroep Tellus heeft daar een goede oplossing voor: personenalarmering. In geval van nood heeft u met één druk op de knop hulp binnen handbereik. U kunt 24 uur per dag het alarm gebruiken, ook bij acute situaties ‘s nachts en in het weekend. Dat geeft een veilig gevoel!

Één druk op de knop

Personenalarmering is een systeem waarmee u in geval van nood met één druk op de knop hulp kunt inschakelen van Zorggroep Tellus. Als u iets overkomt waarvoor u hulp nodig heeft, drukt u op de knop van het zendertje dat u altijd bij u draagt. Na de alarmoproep heeft u binnen enkele seconden contact met een deskundige medewerker van Zorggroep Tellus. Wij vragen u wat er is gebeurd en zorgen vervolgens dat er snel iemand komt om u te helpen. De zusterpost is dag en nacht bemand door een verzorgende, ook in het weekend.

Hulp na een alarmoproep

Na een alarmoproep komt er zo snel mogelijk hulp naar uw huis. Tijdens de alarmoproep vertellen wij u wie er naar u toekomt. Er zal altijd een professionele hulpverlener van Zorggroep Tellus langskomen. De hulpverleners zijn dag en nacht bereikbaar, zeven dagen per week. Zij gebruiken een sleutel van uw woning, zodat u altijd geholpen kunt worden.

Veelgestelde vragen

Na uw aanvraag worden enkele persoonlijke en medische gegevens van u gevraagd, zodat wij u goed kunnen helpen bij een eventuele alarmoproep. Voor het plaatsen van het systeem maken we een afspraak met u bij u thuis.

Personenalarmering is bedoeld voor mensen uit Den Helder en omstreken, die graag zelfstandig blijven wonen, maar wel risico hebben op ongelukken, bijvoorbeeld valgevaar of onwel worden. Personenalarmering is alleen voor, zoals de voorbeelden die we hierboven noemen.

Een abonnement op het personenalarmeringssysteem kost € 17,50 per maand. In de eerste maand rekenen we ook een eenmalige borg van € 50,- voor de gehuurde apparatuur. Als u een medische indicatie heeft, worden de kosten voor personenalarmering soms vergoed door uw zorgverzekeraar. Vraag dit na bij uw zorgverzekeraar. Zonder een medische indicatie, betaalt u de kosten zelf.

Contact

Personenalarmering kunt u aanvragen via onze thuiszorg. 

Samen zorgen
we dat u
stadsbewoner blijft.

Leef je eigen leven! Dat doet een mens natuurlijk het liefst in zijn eigen huis. Zorggroep Tellus begrijpt dat. Wij bieden verschillende vormen van zorg bij u thuis zodat u zo prettig mogelijk, met de juiste zorg en ondersteuning en zoveel mogelijk zelfstandigheid thuis kunt blijven wonen.

Wilt u voortaan de VerTellus ontvangen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en kom alles over Tellus te weten.