Geestelijke verzorging
Wat is geestelijke verzorging?
In de twee locaties van Zorggroep Tellus (De Lichtboei en De Groene Vecht) is het mogelijk om, op verzoek van bewoners, medewerkers, vrijwilligers en naasten, geestelijke begeleiding te ontvangen.

Saskia Treu is geestelijk verzorger; specialist in Zingeving, Levensvragen en Spiritualiteit. Zij probeert te ontdekken hoe u, als bewoner van Zorggroep Tellus, in het leven staat; in liefdevolle verbondenheid met uzelf, met betekenisvolle anderen en de wereld om u heen. Saskia ondersteunt u bij het verstevigen van uw krachtbronnen, vooral als u in uw leven te maken krijgt met het verwerken van een ervaring van verlies of indien u een voor u ingrijpende ervaring of gebeurtenis moet verwerken. De gesprekken met Saskia bieden u een kans om te helen, relaties te herstellen en/of te verdiepen, om te vergeven, spijt te betuigen en/of dankjewel te zeggen voordat u afscheid neemt in de laatste fase van uw leven.
Religieuze overtuiging, levensbeschouwing en spiritualiteit
Geestelijke verzorging is gebaseerd op onvoorwaardelijke acceptatie van en respect voor uw religieuze overtuiging en levensbeschouwing; of u nu christelijk, agnost, humanist, atheïst, vroom religieus of ergens daartussen in bent of zelf vind dat u nergens meer thuis hoort. Saskia weet dat het beste medicijn soms een open hart is, een luisterend oor, een warme hand om vast te houden, of een schouder om uit te huilen. Saskia kan ook zorgen voor rituelen, een mooi lied, een gedicht of gedachte, een gebed, of een zegening. Indien u dat wenst, kan zij u ook helpen bij het plannen en organiseren van herdenkingsbijeenkomsten of u in contact brengen met een geestelijke uit uw eigen geloofstraditie.
Contact opnemen met de geestelijk verzorger van Tellus
Bij de receptie van beide locaties staat een box. Hierin kunt u het aanmeldformulier voor geestelijke verzorging deponeren. Saskia neemt dan zo snel mogelijk contact met u op voor het maken van een afspraak voor een gesprek. 

Saskia werkt op maandagen van 8.30 uur tot en met 17.00 uur. De oneven weken is zij aanwezig in De Lichtboei en de even weken in De Groene Vecht. Het emailadres waarop Saskia bereikbaar is: s.treu@zorggroeptellus.nl of telefonisch via de recepties.
Contact
Voor informatie en vragen kunt u altijd bellen, mailen of langskomen op één van onze locaties.
Het algemene e-mailadres van Zorggroep Tellus is info@zorggroeptellus.nl
Locatie De Lichtboei
IJsselmeerstraat 2
1784 MA Den Helder
T (0223) 63 85 00
F (0223) 63 37 14
Locatie De Groene Vecht
Vechtstraat 250
1784 TG Den Helder
T (0223) 68 59 20
F (0223) 68 59 59
Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nlZorggroep Tellus is gewaardeerd op ZorgkaartNederland. Bekijk alle waarderingen of plaats een waardering
De informatie op deze website is uitsluitend bedoeld als algemene informatie.
Er kunnen geen rechten aan deze gegevens worden ontleend.